Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόθεν έσχες: Ξαφνική απόφαση να δοθούν αύριο στην δημοσιότητα!

Πόθεν έσχες: Ξαφνική απόφαση να δοθούν αύριο στην δημοσιότητα!

Τρείς ημέρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2016 η Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής αποφάσισε αιφνιδιαστικά να δωσει στην δημοσιότητα αύριο το μεσημέρι τα πόθεν έσχες των πολιτικιών που αφορούν τα δύο τελευταία έτη!

Την ώρα που οι εργασίες της Βουλής των Ελλήνων είναι σε αναστολή για τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους η συγκεκριμένη κίνηση ερμηνεύεται ως ευθεία προσπάθεια αλλαγής της πολιτικής ατζέντας της επικαιρότητας από την κυβερνητική πλειοψηφία από την μία και από την άλλη να πέσουν στα «μαλακά» τα όσα οι δηλώσεις περιουσιακής κατατάσσεις αναδείξουν για υπουργούς της συγκυβέρνησης καθώς τα ελεκτέα έτη αφορούν την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων των τελευταίων δύο ετών θα δοθούν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αύριο στις 12:30, από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, σε μορφή cd και θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής στις 13:30.

Οι Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης που θα δημοσιοποιηθούν αφορούν σε υπόχρεους των περιπτώσεων α΄ έως ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3213/2003, ως ίσχυε, είναι για το έτος 2013 εξακόσιες τέσσερις (604) και για το έτος 2014 οκτακόσιες επτά (807).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΒτΕ από τους ελέγχους αυτούς έχει διαπιστωθεί ότι οι:

Ευστάθιος Μπούκουρας, τ. βουλευτής (ΧΑ) του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καίτοι υπόχρεος, δεν υπέβαλε τις απαιτούμενες δηλώσεις και για τον λόγο αυτό η Επιτροπή διαβίβασε τον σχετικό φάκελο στον κ. Εισαγγελέα Εφετών για το αδίκημα της μη υποβολής Δ.Π.Κ. κατ’ άρθρο 6 παρ. 2 εδαφ. α του ν. 3213/2003, ως ισχύει.

Επίσης, στον κ. Εισαγγελέα Εφετών διαβιβάστηκε ο φάκελος του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γεωργίου Καρατζαφέρη, τ. βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης (αρθ. 98 παρ. 1 ΠΚ και 6 παρ. 2 και 3 ν. 3213/2003 ως ισχύει).

Η Επιτροπή πάντως και μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων διατηρεί το δικαίωμα για συνέχιση/επικαιροποίηση του ελέγχου ή για επανέλεγχο των ως άνω δηλώσεων, όπου και όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.
Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των προσώπων που ορίζονται στο άρθρο 1 παρ. 1 περ. α΄ έως ε΄ του ν. 3213/2003, αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής, με μέριμνα του Προέδρου της Επιτροπής του άρθρου 3Α του ν. 3013/2003, όπου και θα παραμείνουν αναρτημένες για ένα (1) έτος και συγκεκριμένα έως και τις 28 Δεκεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 του ν. 3213/2003, όπως ισχύει, η δημοσίευση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που υποβάλλουν τα υπόχρεα πρόσωπα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το κείμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε