Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πόθεν έσχες: Ψάχνουν τους 11 και δεν τους βρίσκουν!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ως και οι βουλευτές οργίζονται με τα χάλια της κατά τα άλλα διαφανούς διαδικασίας και με μια διαδικασία που ενώ η ίδια η Βουλή με ανακοίνωση του προέδρου της αρμόδιας επιτροπής μιλάει για υποψίες δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα και ταυτόχρονα δηλώνει άγνοια και για τα πρόσωπα.

Οι 11 βουλευτές που “σήκωσαν” στην αρχή της κρίσης από 100.000 ως 400.000 ευρώ και δεν δικαιολόγησαν το που πήγαν τα χρήματα αυτά παραμένουν … ανώνυμοι και στη βουλή από χθες ο ένας κοιτάει τον άλλο καχύποπτα.

Ταυτόχρονα η “διαφάνεια” πήγε περίπατο στο όνομα της προστασίας των δεδομένων και ενώ απ’ τη μια έχουμε ανακοινώσεις απ’ την άλλη γίνονται στη βάση… άγνοιας και οι βουλευτές δικαιολογημένα μιλούν για λάσπη στον ανεμιστήρα.
“Δεν μπορούν να υπάρχουν σκιές σε ένα ευαίσθητο θέμα που αφορά όλους μας. Οι ορκωτοί λογιστές να καλέσουν αυτούς τους 11, να εξετάσουν την κάθε περίπτωση χωριστά και αν διαπιστωθεί πως υπάρχει πρόβλημα να επιληφθεί άμεσα η Επιτροπή Ελέγχου των πόθεν έσχες. Πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις στον ελληνικό λαό” είπε ο Χρίστος Πρωτόπαπας, ενώ η Φ. Πιπιλή τόνισε πως η ίδια η Βουλή έπρεπε να προστατεύσει τον εαυτό της απ’ τον διασυρμό : “11βουλευτές πρέπει να δώσουν στοιχεία στη Βουκή. Αρα όφειλε η Βουλή για να προστατεύσει το πολιτικό σύστημα και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά, πρώτα να ολοκληρώσει τον έλεγχο και εν συνεχεία να δημιουργούνται ερωτηματικά που προσβάλουν και την κοινωνία κι εμάς τους έντιμους φορολογούμενους βουλευτές”
Ο Δ. Παπαδημούλης, μέλος της επιτροπής για τον έλεγχο των οικονομικών χαρακτήρισε ανεπαρκή και αναποτελεσματική τη διαδικασία:
“Οι θεσμοί και τα εργαλεία που υπάρχουν για τον έλεγχο του πόθεν έσχες είναι ανεπαρκείς και τον καθιστούν εντελώς αναποτελεσματικό. Για την περίφημη υπόθεση των «11», αν και μέλος της επιτροπής δεν γνωρίζω τίποτα σχετικό. Στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα ζητήσω ενημέρωση και εξηγήσεις”.

Διαβάστε επίσης:
Πόθεν έσχες: Οι πλούσιοι και οι φτωχοί της Βουλής – Τα “ύποπτα” πόθεν έσχες των βουλευτών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε