Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Που κρύβεται ο... διάβολος τις επόμενες βδομάδες

Που κρύβεται ο... διάβολος τις επόμενες βδομάδες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.02.2012 | 08:52
Πρώτη δημοσίευση: 14.02.2012 | 08:52

Διαβολοβδομάδες τις χαρακτήρισε ο Παντελής Καψής. Τρεις είναι οι κρίσιμες εβδομάδες και μετά ανοίγει ο δρόμος για τις κάλπες. Ωστόσο ουσιαστικά μέχρι και την ημερομηνία (σχεδόν) των εκλογών οι ημερομηνίες είναι κρίσιμες.

Όλα ξεκινούν, αλλά δεν τελειώνουν, αύριο. Το eurogroup θα εξετάσει την έκθεση της τρόικας και θα ορίσει το ύψος του δανείου προς τη χώρα με βάση το οποίο θα προσχωρήσει και το “κούρεμα”.
Αμέσως μετά, την Πέμπτη η Βουλή θα πρέπει να εγκρίνει τη διαδικασία για το κούρεμα και ταυτόχρονα το υπουργείο Οικονομικών να κάνει την πρόσκληση προς τους ιδιώτες δανειστές να συμμετάσχουν στη διαδικασία.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να περάσει από την κυβέρνηση με εφαρμοστικούς νόμους, αρχής γενομένης από αυτή την εβδομάδα όλο το νέο μνημόνιο για εργασιακά κλπ
Από Δευτέρα (27 του μήνα) ξεκινάει ο κύκλος έγκρισης του νέου δανείου στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια με πρώτη και πιο κρίσιμη τη διαδικασία στο Γερμανικό κοινοβούλιο.
Στην ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, τέλος της ερχόμενης εβδομάδας (Πέμπτη – Παρασκευή) θα γίνει η τελική επικύρωση της νέας συμφωνίας για την Ελλάδα.
Την πρώτη Δευτέρα του επόμενου μήνα (5/3) θα ξεκινήσει επί της ουσίας η ανταλλαγή ομολόγων και τότε αναμένεται να υπάρξει και νέα, προσωρινή υποβάθμιση της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης, ωστόσο αυτό είναι αναμενόμενο.
Στο επόμενο διάστημα των 15 ημερών κρίνονται όλα. Θα πρέπει η ανταλλαγή να προχωρήσει και ταυτόχρονα να εισρεύσουν στη χώρα τα χρήματα από τη νέα δανειακή συμφωνία. Στις 20 του Μαρτίου λήγουν τα ομόλογα ύψους 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Μέσα στο επόμενο 10ήμερο οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να έχουν καταθέσει το λεγόμενο business plan τους μετά το κούρεμα, ώστε μέσα στον Απρίλιο η Τράπεζα της Ελλάδας να ορίσει τις ημερομηνίες για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Διαβάστε επίσης:
Τρέμουν τις επιπτώσεις από το “αντάρτικο” στα κόμματα – Θα πει το “ναι” στο δάνειο το Eurogroup ;
   Διαδώστε αυτό το άρθρο