Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Πράσινες” υπογραφές για παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου

Πρωτοβουλία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για τη συλλογή υπογραφών σε κείμενο το οποίο θα παραδοθεί στον Πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Παπανδρέου, ενδεχομένως και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προτείνουν παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου και δομικό ανασχηματισμό του σημερινού κυβερνητικού σχήματος. Στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, πάντως, υπάρχει, σε ορισμένους βουλευτές, οι οποίοι κινούνται σε μονοψήφιο αριθμό, επί του παρόντος, να καταψηφίσουν τη συμφωνία.

Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενημερώνονται για πιθανή συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος, αύριο, μετά το μεσημέρι.

Οι βουλευτές διατυπώνουν συγκεκριμένη πρόταση με την οποία ζητούν από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, να διασφαλίσουν την εφαρμογή της όποιας πρότασης φέρει, με τη σύμφωνη γνώμη τους, η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή, σχετικά με το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ουσιαστικά, το θέμα που θέτουν είναι τι θα γίνει αν η σημερινή Βουλή ψηφίσει την απόφαση των τριών αρχηγών και η επόμενη κυβέρνηση αποφασίσει να μη την εφαρμόσει.

Γι αυτό προτείνουν είτε να υπάρξει δέσμευση των τριών αρχηγών ότι θα στηρίξουν την εφαρμογή της και μετά την ψήφισή της, ή να αναβληθεί η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή και αυτή να γίνει (ή να μη γίνει) μετά τις εκλογές, οι οποίες πρέπει να διεξαχθούν άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε νευρικό κλονισμό οι βουλευτές σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ – Ετοιμάζουν αντάρτικο κατά των μέτρων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε