Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Πράσινο φώς από τη Βουλή για την σύσταση εξεταστικής για Siemens

Πηγαδάκι βουλευτών στη συζήτηση για την σύσταση εξεταστικής ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πηγαδάκι βουλευτών στη συζήτηση για την σύσταση εξεταστικής ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens αποφάσισε σήμερα η Βουλή,

μετά το ομόφωνο «ναι» όλων των κομμάτων στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Τα νέα δεδομένα είναι κυρίως η ευχαριστήρια επιστολή Καραμανλή προς τον ισχυρό άντρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο, όπως και ο χειρισμός της υπόθεσης από τον ανακριτή, Νίκο Ζαγοριανό που αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος.

Από το ΠΑΣΟΚ ο Παντελής Οικονόμου δήλωσε πως η Εξεταστική Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει αν ο κ. Ζαγοριανός ήταν πειθήνιος ή κατευθυνόμενος όπως και το πόσο τυπική ήταν η επιστολή του πρώην Πρωθυπουργού προς τον Χριστοφοράκο, υπονοώντας σαφώς ότι το κόμμα του θα ζητήσει την κλήτευση Καραμανλή στην Επιτροπή.

«Καμία πτυχή δεν θα μείνει χωρίς φως. Προσερχόμαστε στην επιτροπή όχι για να ισοσταθμίσουμε ευθύνες και να γίνει η υπόθεση ‘δούρειος ίππος’» για να μπορέσουν να κάποιοι παίξουν τα παιχνίδια τους», ήταν η απάντηση της Ν.Δ. και του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Παυλόπουλος ουσιαστικά χαρακτήρισε τυπική την επιστολή Καραμανλή προς τον κ. Χριστοφοράκο, τονίζοντας πως «τα πλήρη κρίσιμα στοιχεία δεν θα τα καλύψουν από επιστολές και ασημαντότητες και ψεύτικες μαρτυρίες»…

Υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής τάχθηκαν επίσης το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ., βάζοντας στο στόχαστρο του τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη Ν.Δ..
«Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ανταλλάσουν αλληλοκατηγορίες ενώ και οι δύο εμπλέκονται στο πολιτικό χρήμα και παριστάνουν τον αρχάγγελο της κάθαρσης», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

«Η ευχαριστήρια επιστολή Καραμανλή στον Χριστοφοράκο είναι τυχαία;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αιβαλιώτης και εξαπέλυσε πυρά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή Κοροβέση περί εμπλοκής και του ενιαίου ΣΥΝ στο θέμα του χρηματισμού του πολιτικού κόσμου από την Siemens, την περίoδο της συγκυβέρνησης.
«Είναι ώρα να βγάλουμε την πρίζα από τη διαφθορά και να πάψει η Βουλή να είναι ένα πλυντήριο της Siemens που πλένει τη διαφθορά και κάνει τα σκάνδαλα αόρατα» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αδικείτε και υπονομεύετε την κριτική σας προς το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. όταν εντάσσεται σε αυτή και το ΣΥΡΙΖΑ», αντέδρασε άμεσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας για «αήθη επίθεση στην τιμή και υπόληψη της παράταξης του». Παράλληλα αναρωτήθηκε αν πραγματικά η Κυβερνητική παράταξη έχει την πρόθεση να διερευνήσει την υπόθεση σε βάθος χρόνο και κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι «αναπαράγουν ίδιες πολιτικές που γεννούν υποθέσεις σαν τη Siemens, το Βατοπέδι, το σκάνδαλο του Χρηματιστήριου κλπ»…

Πυρά Καρατζαφέρη για τις εξεταστικές

Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης εξαπέλυσε επίθεση για τις εξεταστικές της Siemens και του Βατοπεδίου. ΄¨Επιβεβαιώνεται ο τίτλος του έργου: αίμα στην αρένα” είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Καρατζαφέρης και συνέχισε “επιμένετε στο αίμα. Γιατί πρώτα εξεταστικές για Βατοπέδι και Siemens;Είναι στημένη η δουλειά για να καταρρακωθεί ο Μητσοτάκης και ο Καραμανλής. Θέλουν να απομονώσουν τις δύο μεγάλες οικογένειες, Καραμανλή και Μητσοτάκη”.

Σε απάντηση στα όσα είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τις εξεταστικές “παιχνίδια” και  “εξόδιο ακολουθία” σε Καραμανλή και Μητσοτάκη.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε