Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πρέσινγκ Μαξίμου-Πάγκαλου στους υπουργούς

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Υπό στενή και διπλή παρακολούθηση τίθενται…

στο εξής όλοι οι υπουργοί, όπως τους ενημέρωσε χθες ο Πρωθυπουργός, υποδηλώνοντας έτσι με σαφήνεια ότι οι ρυθμοί προόδου του κυβερνητικού έργου ως σήμερα (ειδικά στις περιπτώσεις διυπουργικής συνεργασίας) δεν ήταν οι επιθυμητοί και ότι η προσπάθεια θα πρέπει να ενταθεί εν όψει του προσεχούς δύσκολου διαστήματος.

 

Ο κ. Γ. Παπανδρέου συνέδεσε μάλιστα τη διαδικασία αυτή με την αποκλιμάκωση των εξωτερικών πιέσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στο μέτρο που εμείς θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, και θα τους πετύχουμε, στο μέτρο που αυτά θα έχουν πρόοδο και σχετικά σύντομα, θα μειωθούν και οι έξωθεν πιέσεις,από τις αγορές και από τους διάφορους σχολιαστές και αναλυτές, οποιεσδήποτε προθέσεις,σκοπιμότητες ή και συμφέροντα κι αν αυτοί εξυπηρετούν» .

 

Ο κ. Παπανδρέου έθεσε υπόψη των υπουργών του ότι παρακολουθούνται πλέον σε δύο επίπεδα: α) σε ό,τι αφορά τους τομείς που σχετίζονται με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, έργο που έχει επωμιστεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλος και β) με γνώμονα τις δεσμεύσεις και τους στόχους που δεν περιλαμβάνονται στο ΠΣΑ, παρακολούθηση που αναλαμβάνει με εντατικούς ρυθμούς το Μέγαρο Μαξίμου. Οπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, στην πρώτη γραμμή παραμένει η πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση του Προγράμματος Σταθερότητας, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 107 δράσεις «πρώτης προτεραιότητας», βάσει των οποίων αξιολογούνται οι ενέργειες των υπουργείων. Σαφής ήταν η προειδοποίηση προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου στα οποία ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα τεθούν νέες χρονικές δεσμεύσεις για το κυβερνητικό έργο, οι οποίες «αποτελούν υποχρεώσεις μας έναντι των πολιτών, θα παρακολουθούνται συστηματικά και η χρονική συνέπεια θα αποτελέσει βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας» .

 

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε ξεκάθαρα για ένα «διπλό σύστημα παρακολούθησης» και στο πλαίσιο αυτό τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει μια νέα ιεράρχηση των κυβερνητικών προτεραιοτήτων. Βάσει αυτής, θα προταχθούν οι τομείς της ανάπτυξης και της οικονομίας και θα ακολουθήσουν η Υγεία, η διοικητική αναδιοργάνωση και οι λοιποί στόχοι.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε