Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πριν τον Σαρκοζί βλέπει και βαν Ρομπάι ο Παπανδρέου

Συνεχείς επαφές και συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός πριν το ταξίδι αστραπή στο Παρίσι και το ραντεβού με τον Γάλλο πρόεδρο.

Η σημαντικότερη από τις συναντήσεις που θα έχει την Παρασκευή, στην Πολωνία, λίγο πριν πετάξει για Παρίσι θα είναι αυτή με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Θα δει επίσης την πρωθυπουργό της Σλοβακίας, μιας από τις χώρες που μετά τη Φινλανδία ζήτησαν εγγυήσεις για να εγκρίνουν το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, με την Άνγκελα Μέρκελ, την οποία και συνεχάρη για την υπερψήφιση από το γερμανικό κοινοβούλιο των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Στο περιθώριο της παρουσίας του στη Βαρσοβία, για τη σύνοδο της ΕΕ και της Ανατολικής Συνεργασίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Φιγιόν, τους πρωθυπουργούς της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και Ισπανίας και τον αντιπρόεδρο της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε επίσης με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας καθώς και με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Γεωργίας.

Τα ενεργειακά και οι διμερείς σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν κ. Αλίεφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Παρασκευή η κρίσιμη συνάντηση Παπανδρέου – Σαρκοζί

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε