Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Προ ημερησίας συζήτηση για τους αγρότες ζητά ο Τσίπρας

Προ ημερησίας συζήτηση για τους αγρότες ζητά ο Τσίπρας

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευαγγελο Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Ο κ. Τσίπρας, στην επιστολή του, αναφέρεται στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από τους αγρότες, «με στόχο να δημοσιοποιήσουν τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας».

«Οι αγρότες ζητούν με αγωνία να τους δοθεί η δυνατότητα να παράξουν πλούτο, δυνατότητα που τους στερούν οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση» αναφέρει ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι «οι πολιτικές αυτές εξαναγκάζουν τον αγροτικό κόσμο στην ανέχεια, διαλύουν τον παραγωγικό ιστό και οδηγούν τη χώρα σε επισιτιστική κρίση και εν τέλει σε ανθρωπιστική κρίση».

Ενόψει αυτής της επερχόμενης κρίσης, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να πάρουν θέση, καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός οφείλει να εμφανιστεί στη Βουλή για να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Προειδοποιητικό κλείσιμο της εθνικής για λίγα λεπτά από τους αγρότες στον κόμβο της Νίκαιας

Ένταση μεταξύ αστυνομίας και αγροτών στη Λαμία

Τσίπρας στους αγρότες: Έρχεται πείνα!

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε