Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Προανακριτική για Παπαντωνίου – Καμμένος: “Ιστορική ημέρα”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για “ιστορική ημέρα”, μίλησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια αιτιολογώντας πως έρχεται πλέον στην Βουλή η πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή, ως προϊόν ενδελεχούς έρευνας που ο ίδιος ο πρωθυπουργός διέταξε.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε επίσης λόγο για ιστορική προσωπική του δικαίωση, αφού ο ίδιος για είκοσι χρόνια βίωσε τα αποτελέσματα της δράσης της “εγκληματικής οργάνωσης” που λυμαίνονταν το έθνος και βρίσκουν επιτέλους τον δρόμο τους “οι φάκελοι” που έστελνε η κυβέρνηση Καραμανλή στον εισαγγελέα για υποθέσεις διαφθοράς.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, που ανήλθε στο βήμα μετά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗ.ΣΥ., Ανδρέα Λοβέρδο, είπε πως η διαφορά της σημερινής κυβέρνησης με την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν έχει τίποτα για το οποίο πρέπει να συμβιβαστεί “για να τα βρούμε”. “Ανοίξτε τις τράπεζες, τα Εξοπλιστικά, ότι θέλετε. Δεν έχουμε κάτι που θα πρέπει “να τα βρούμε” όπως “τα βρήκατε” εσείς με τους άλλους για να κάνετε την κυβέρνηση, η οποία το μόνο που φρόντισε ήταν να συγκαλύψει από τη μία και την άλλη μεριά”, είπε.

Ανέφερε ότι η πρόταση για Προανακριτική “δεν έγινε για χάρη του, όπως υποστήριξε ο κ. Λοβέδρος”, αλλά διότι με εντολή του πρωθυπουργού συγκροτήθηκε Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η οποία διενήργησε ελέγχους κι έτσι σχηματίστηκαν οι “φάκελοι” οι οποίοι στάλθηκαν στης εισαγγελία διαφθοράς.

Όπως επίσης είπε ο κ. Καμμένος πρόκειται επίσης και για μια ιστορική δικαίωση γιατί είναι η πραγματική αποτίμηση των αιτιών της κρίσης, που σήμερα προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτή η κυβέρνηση. “Διότι αποδεικνύεται ότι δεν τα φάγαμε μαζί. Έφαγε τον πλούτο και τον μόχθο του ελληνικού λαού συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, οικονομικοπολιτικών συμφερόντων που υποθήκευσε τις επόμενες γενιές με σκανδαλώδεις συμβάσεις δεκάδων δις, με μαύρες βαλίτσες και μίζες που γέμισαν προσωπικούς λογαριασμούς” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, καταθέτοντας κατέθεσε προσωπικές του εμπειρίες στην πολιτική του διαδρομή και εμπειρίες της οικογένειάς του.

“Μιλώ για εγκληματική οργάνωση, διότι την έζησα κι εγώ στην ζωή μου όταν παίρναμε τα στοιχεία επί κυβέρνησης Καραμανλή και πηγαίναμε τα στοιχεία στον εισαγγελέα. Πήγαν ακόμη κι αυτοί που αποτέλεσαν την Λερναία Ύδρα του έθνους, που είχε πολιτικούς, συνεργούς εκδότες, αργυρώνητους δημοσιογράφους, κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες της διαπλοκής, οι οποίοι έπαιρναν έπαιρναν μερτικό από την ληστεία του έθνους και λειτουργούσαν ως πληρωμένα πιστόλια απέναντι σε όσους τολμούσαν να μιλήσουν” σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κάλεσε τα κόμματα, “να κάνουμε όλοι μαζί αυτό το “άρατε πύλες” από την διαπλοκή και την διαφθορά κι όχι να συγκαλύπτονται σκάνδαλα “για ένα κομματάκι εξουσίας”. Τέλος, ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις να υπογράψουν πρόταση των ΑΝΕΛ, για κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε