Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Προανήγγειλε συμψηφισμό χρεών Δημοσίου με ιδιώτες

Προανήγγειλε συμψηφισμό χρεών Δημοσίου με ιδιώτες

Πολύωρη συζήτηση με τους αρμόδιους υπουργούς για την ανάπτυξη είχε ο πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο της μαραθώνιας σύσκεψης που είχε ο Α. Σαμαράς με όλα τα παραγωγικά υπουργεία δήλωσε “Εμείς ως Ελλάδα κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε, το θέμα θα λυθεί μεταξύ αυτών που έχουν το πρόβλημα”, αφήνοντας έτσι αιχμές για τη διαφωνία που υπάρχει μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνηςσχετικά με το ελληνικό χρέος.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι “θα έχουμε μια πολύ θετική εξέλιξη σε ότι αφορά τη δόσηκαι συμπλήρωσε “με νοιάζει τι χρήματα θα πάρει η χώρα, πώς οι τράπεζες θα ποτίσουν την οικονομία με ρευστότητα πώς θα συμψηφιστούν τα χρέη που έχει το δημόσιο με τις επιχειρήσεις ώστε να σταματήσουν οι επιχειρήσεις να πέφτουν έξω επειδή το κράτος δεν είναι έντιμο”.

Επιπλέον μετά το τέλος της συζήτησης με τους υπουργούς δήλωσε πως “Η Ελλάδα έχει και όραμα και σχέδιο για την αναγέννηση της χώρας και για το μέλλον των παιδιών της. Η προσέλκυση των ξενων επενδύσεων και η δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει. Στόχος σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι η Ελλάδα να μπει σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης ώστε οι Έλληνες να βρουν ξανά το χαμόγελό τους και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους νέους.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός φαίνεται να προανήγγειλε συμψηφισμό χρεών Δημοσίου με ιδιώτες κάτι για το οποίο ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί για προεκλογικά. Ουσιαστικά αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο που σίγουρα θα δώσει “ανάσα” σε πολλούς κλάδους του ιδιωτικού τομέα στους οποίους το Δημόσιο οφείλει χρήματα, όπως για παράδειγμα τον κλάδο των φαρμακοποιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αύριο στις 13:00 η συνάντηση Σαμαρά-Μπαρόζο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε