Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Προειδοποίηση Πάγκαλου στην Πορτογαλία, μύδροι κατά Γερμανίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η Ελλάδα ήταν το πρώτο θύμα των κερδοσκόπων, όμως δεν αποκλείεται το επόμενο να είναι η Πορτογαλία προειδοποίησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, εξαπολύοντας επίθεση κατά της Γερμανίας.

Η προειδοποίηση Πάγκαλου προς τους Πορτογάλους έρχεται μέσω συνέντευξής του στην πορτογαλική εφημερίδα Jornal de Negocios, η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο κ. Πάγκαλος κάλεσε τη Λισσαβώνα να μην αντιμετωπίζει ουδέτερα το θέμα της ευρωπαϊκής βοήθειας σε κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Και αυτό διότι πιθανότητα Πορτογαλία και Ισπανία θα είναι τα επόμενα θύματα της κρίσης μετά την Ελλάδα. Για αυτό και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ευχήθηκε να επικρατήσει πνεύμα αλληλεγγύης στη Ευρωζώνη. «Είστε τα επόμενα θύματα. Ελπίζω να μη συμβεί, η ενότητα να υπερισχύσει και να βρούμε μια διέξοδο από αυτήν την κλιμάκωση. Αλλά εάν αυτό δεν συμβεί, το επόμενο πιθανό θύμα είναι η Πορτογαλία» είπε.

Εκτίμησε δε ότι η Ελλάδα ήταν το πρώτο θύμα της κρίσης «διότι είμαστε στη χειρότερη θέση, αλλά μπορεί να συμβεί και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία». Χαρακτήρισε βήμα προς τα εμπρός και επιτυχία για την ευρωζώνη τις δεσμεύσεις της Συνόδου Κορυφής προς την Ελλάδα, αν και θα επιθυμούσε να ήταν πιο ευθείς η διατύπωσή τους.

Παράλληλα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος εξαπέλυσε… μύδρους κατά της Γερμανίας για τη στάση που τήρησε έναντι της Ελλάδας. «Κάποιες χώρες, όπως η Γερμανία, αντιμετωπίζουν με μια ηθική διάσταση το πρόβλημά μας. Οι Έλληνες έχουν προβλήματα. Γιατί έχουν προβλήματα; Επειδή δεν εργάζονται αρκετά. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή έχουν καλό κλίμα, μουσική και ποτό και δεν είναι σοβαροί όπως οι Γερμανοί.

Αυτό είναι γελοίο. Αυτή είναι μια ηθικοπλαστική, ρατσιστική προσέγγιση, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η παραγωγικότητα στην βιομηχανία έχει αυξηθεί κατά 15%, στον αγροτικό τομέα η αύξηση είναι μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρωζώνη. Που είναι οι τεμπέληδες Έλληνες;» κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε