Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Προκαλεί και πάλι η Γερμανία! – Ζητεί ν’ αποκατασταθεί η τάξη στο Αιγαίο

Προκαλεί και πάλι η Γερμανία! – Ζητεί ν’ αποκατασταθεί η τάξη στο Αιγαίο

– Σαφή θέση υπέρ της Τουρκίας παίρνει η Γερμανία στο προσφυγικό
– Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε και πάλι την Ελλάδα με την Τουρκία να συνεργαστούν
– Όλα αυτά ένα 24ωρο μετά την αβανταδόρικη επίσκεψη της Μέρκελ υπέρ του Ερντογάν στην Τουρκία

Στην ίδια γραμμή με αυτή της προηγούμενης εβδομάδας η γερμανική κυβέρνηση και ακόμα χειρότερα χρησιμοποιεί την προσφυγική κρίση για να βάλει πόδι η Τουρκία στο Αιγαίο. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν δίστασε να αποκαλέσει “διαφορές” μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και μάλιστα είπε ότι δεν μπορεί το Βερολίνο να κρίνει αυτές τις διαφορές….

Πιο αναλυτικά, ο Στέφεν Ζάϊμπερτ τόνισε την ανάγκη να αποκατασταθεί η τάξη και να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση των συμμοριών διακίνησης προσφύγων στο Αιγαίο. Αναφερόμενος στις ελληνικές αντιδράσεις, διευκρίνισε ότι το Βερολίνο δεν μπορεί να κρίνει τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Είναι ευρωπαϊκή πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία, καθώς και ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης και της Γερμανίας να υπάρξει έλεγχος των διακινητών και ελεγχόμενη, οργανωμένη, μετανάστευση.

Οι δηλώσεις αυτές του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου έρχονται ένα 24ωρο μετά την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Τουρκία και τα παζάρια που έγιναν στο παρασκήνιο με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Εν μέσω αντιδράσεων, κυρίως από το εσωτερικό της Γερμανίας, η Μέρκελ αποφάσισε να επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη μόλις δυο εβδομάδες πριν από τις νέες βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία. Έφτασε με… “δώρα” την οικονομική βοήθεια και την επίσπευση της πορείας των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Και ζητά ως αντάλλαγμα η Τουρκία να σταματήσει το μεταναστευτικό κύμα προς την Ευρώπη.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε