Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας: “Πολιτική η απόφαση για τους 8”

Προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας: “Πολιτική η απόφαση για τους 8”

Μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήταν η σειρά του υπουργού Άμυνας της χώρας Φικρί Ισίκ να επιτεθεί στην Ελλάδα με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει στην Τουρκία τους 8 αξιωματικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Ο Ισίκ μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης ενός υποβρυχίου διάσωσης στη Ναυτική Διοίκηση της Κωνσταντινούπολης χαρακτήρισε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας πολιτική. «Αυτή η απόφαση, δεν απονέμει δικαιοσύνη. Είναι πολιτική απόφαση και απόλυτη απογοήτευση» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Και απαίτησε (!) από την Ελλάδα να “διορθώσει το συντομότερο αυτή τη λανθασμένη και άδικη απόφαση και να επιστρέψεις την Τουρκία αυτούς τους οκτώ ανθρώπους». Και δεν σταμάτησε εκεί. Κατηγόρησε ουσιαστικά την Ελλάδα πως έχει πάρει… λάθος δρόμο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. «Ξέρουμε τη στάση της Ελλάδας προς το PKK και το DHKP-C. Ξέρουμε τι αποφάσεις είχε πάρει για αυτές τις οργανώσεις, απογοητεύοντας την Τουρκία».

Οι δηλώσεις του Ισίκ έρχονται μια μέρα μετά τις απειλές Τσαβούσογλου πως η Τουρκία θα πάρει «όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της Ελλάδας» και θα επανεξετάσει τη διμερή συμφωνία για το προσφυγικό, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση πως του είχε υποσχεθεί ότι θα παραδώσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς «μέσα σε 15-20 μέρες».

Με πληροφορίες από aa.com.tr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε