Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πρόκληση Σόιμπλε! “Η μείωση του χρέους θα μείωνε τη βούληση για μεταρρυθμίσεις”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επανέλαβε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και ότι η ελάφρυνση του χρέους θα μείωνε τη βούληση για μεταρρυθμίσεις στη χώρα, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Τι κι αν οι Έλληνες πολίτες, χρόνια τώρα, βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις να μειώνονται διαρκώς, αν όχι να φτάνουν… στα τάρταρα;

Τι κι αν το “φάντασμα” του χρέους πλανάται εδώ και μια εξαετία πάνω από την Αθήνα και είναι η αιχμή του δόρατος στα επιχειρήματα των θεσμών για νέα επώδυνα μέτρα, ξανά και ξανά;

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζει πως το χρέος δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας. Κι όχι μόνο αυτό, αφού τη θέση αυτή την έχει υποστηρίξει ξανά στο παρελθόν. Πλέον τονίζει πως μια ενδεχόμενη μείωση του χρέους θα αποτελούσε… τροχοπέδη για νέες μεταρρυθμίσεις!

«Δεν κατανοούν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το επίπεδο του χρέους της, αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και η αδυναμία της να συγκροτήσει (λειτουργική) διοίκηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε σε εκδήλωση για την παρουσίαση ενός νέου βιβλίου.

«Όλοι προσποιούνται ότι κάποια μορφή ελάφρυνσης του χρέους θα έκανε καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα. Το μόνο πράγμα που θα άλλαζε είναι ότι θα μειωθεί ακόμη περισσότερο γενικά κάθε βούληση για να ασχοληθούν με μερικές μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε