Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Προληπτικό… γλέντι στο Twitter για το #tetarto_mnimonio!

Φωτό twitter / @FirFirikos1
Φωτό twitter / @FirFirikos1

Στην κυβέρνηση προσπαθούν να ανασυνταχθούν μετά την ψυχρολουσία από την πλευρά των δανειστών, ωστόσο στο Twitter δεν χάνεται καθόλου χρόνος! Το #tetarto_mnimonio έχει γίνει φυσικά πρώτο trend, την ώρα που οι Θεσμοί ζητούν να ψηφιστεί προληπτικά νέο πακέτο μέτρων ύψους 3,4 δισ. ευρώ!

Η έκθεση της Eurostat είναι τεράστιο διαπραγματευτικό όπλο“. Αυτή ήταν η κυβερνητική γραμμή πριν το σημερινό Eurogroup, αφού τα αποτελέσματά της ξεπερνούσαν ακόμη και τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες για την ελληνική οικονομία. Όλα αυτά μέχρι σήμερα, που οι Θεσμοί ζήτησαν νέα μέτρα… προληπτικά!

Πόσα μνημόνια;

Διαπραγματεύσεις, αξιολόγηση, χρέος. Αυτές είναι οι τρεις “μαγικές” λέξεις που εδώ και μήνες αποτελούν τον απόλυτο οδηγό στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου. Στην κυβέρνηση θέλουν να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση ει δυνατόν… χθες, αφού αποτελεί και το “κλειδί” για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, που είναι φυσικά και ο απόλυτος στόχος του Αλέξη Τσίπρα.

Άλλωστε έχει δηλώσει ότι θα φορέσει και… γραβάτα όταν το καταφέρει. Οι Θεσμοί όμως σήμερα ενεργοποίησαν την… ανώμαλη προσγείωση, αφού θέτουν ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης νέα μέτρα! Και μάλιστα προληπτικά και ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Αυτή η εξέλιξη φυσικά απέχει παρασάγγας από τις προσδοκίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις διαβουλεύσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης αυτής της νέας κρίσης -που δεν αποκλείεται να φέρει και χειμαρρώδεις πολιτικές εξελίξεις- να είναι πυρετώδεις.

Εν τω μεταξύ, στο Twitter γίνεται… χαλασμός! Η φράση είναι κάπως κλισέ αλλά αποτυπώνει πλήρως την πραγματικότητα. Το #tetarto_mnimonio έχει “καρφωθεί” στις πρώτες θέσεις των trends, με τα σχόλια να είναι χιλιάδες και φυσικά τον Άδωνι Γεωργιάδη να “πυροβολεί κατά ριπάς”!

Δείτε μερικά από αυτά:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε