Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Προσπάθεια παραβίασης” της ιστοσελίδας του Τσίπρα – Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι χάκερς!

“Προσπάθεια παραβίασης” της ιστοσελίδας του Τσίπρα – Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι χάκερς!

«Η προσπάθεια να παραβιαστεί σήμερα από αγνώστους η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, καθώς ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή», διαβεβαιώνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίθεση από χάκερς στη ιστοσελίδα primeminister.gov.gr., το υπουργείο σημειώνει ότι τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης.
Ενημερώνει ακόμα ότι οι συναρμόδιες αρχές συνεχίζουν την έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης.

Οι Τούρκοι χάκερς ισχυρίζονται στη σελίδα τους στο facebook ότι χάκαραν την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού, τονίζοντας πως ήταν η απάντησή τους στην οργή της Ελλάδας για την προσευχή στην Αγιά Σοφιά “που είναι δικιά μας”. 

Πρόκειται για μια ομάδα χάκερς που ονομάζεται Aslan Neferler Tim, που φέρεται να άφησε το εξής μήνυμα: “Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας”.

Οι Τούρκοι χάκερς πανηγυρίζουν και ευχαριστούν τα τουρκικά ΜΜΕ για την προβολή της είδησης!

Η νέα πρόκληση της Τουρκίας σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (21.06.2017) και μάλιστα φρόντισαν να μεταδοθεί και από την κρατική τηλεόραση. Η ανάγνωση του Κορανίου και η προσευχή έγιναν παρουσία επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, καταδικάζει τη νέα πρόκληση των Τούρκων, υπενθυμίζει ότι η Αγιά Σοφιά είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και η συμπεριφορά αυτή «προσβάλει τη διεθνή κοινότητα, η οποία οφείλει να κινητοποιηθεί δεόντως και να αντιδράσει».

«Πρόκειται για μία καταφανώς απαράδεκτη πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών και όσων τιμούν την πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας (…) Καλούμε την Τουρκία να επιδείξει συμπεριφορά σύγχρονης και δημοκρατικής χώρας και να προστατεύσει τον οικουμενικό χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Δείτε video

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε