Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για μισθούς και συντάξεις – Σε δύσκολη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την πρόταση νόμου του για την «επαναφορά του κατώτερου μισθού, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, του 13ου και 14ου μισθού. Ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων» επανακατέθεσε το ΚΚΕ στην Βουλή στο πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας, που σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον ΚτΒ, τουλάχιστον, έχουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου με τις πάγιες πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ στα εργασιακά αυτά θέματα, που ανελλιπώς, επικαιροποιημένο και βελτιούμενο καταθέτει σε κάθε κοινοβουλευτική Περίοδο.
Για την ιστορία… να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση νόμου αυτή του ΚΚΕ την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο έφερε σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε μεγάλος μέρος οι προτάσεις αυτές ήταν μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Η -τότε Πρόεδρος της Βουλής- Ζωή Κωνσταντοπούλου, δε, η οποία – όπως αποκαλύπτει τώρα σε συνεντεύξεις της – είχε πάρει πολιτικές αποστάσεις από την συμφωνία του Φεβρουαρίου μεταξύ του Πρωθυπουργού και των Θεσμών, είχε στείλει την πρόταση του ΚΚΕ έγκαιρα στο Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να υπάρξει και η απαιτούμενη συνταγματικά οικονομική έκθεση που οφείλει να συνοδεύει μια πρόταση νόμου προκειμένου να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια.
Κάτω από αυτό το «πρίσμα» ενδιαφέρον έχουν οι σημερινοί χειρισμοί που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση και ο τρόπος με τον οποίο θα προτείνει τις προτάσεις αυτές.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε