Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Προτείνει σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας ο Δ. Δρούτσας

Προτείνει σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας ο Δ. Δρούτσας
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.11.2010 | 13:42
Πρώτη δημοσίευση: 22.11.2010 | 13:42

Στα τέλη Ιουνίου ή το φθινόπωρο του 2011, μετά τις εκλογές στην Τουρκία στις αρχές Ιουνίου, πρότεινε να γίνει η σύνοδος ο Έλληνας ο υπουργός εξωτερικών

Στόχος θα είναι  η υιοθέτηση μιας πολιτικής διακήρυξης, ένας νέος "οδικός χάρτη" για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, με σαφή χρονοδιαγράμματα και ημερομηνίες στόχους, στα οποία θα καθορίζονται επακριβώς ποιές είναι οι υποχρεώσεις της Τουρκίας και σε τι χρονικά όρια θα πρέπει να εκπληρωθούν.
Όπως εξάλλου σημείωσε, στη Σύνοδο θα πρέπει να συζητηθεί και το θέμα της ημερομηνίας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη τις διαδικασίες επικύρωσης μιας τέτοιας απόφασης σε κράτη μέλη της ΕΕ και την Τουρκία.
Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι η “φάρσα θεάτρου”, από την πλευρά της Τουρκίας, θα πρέπει να σταματήσει. Εφόσον επιθυμεί να προχωρήσει, η Αγκυρα θα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας πως αν τα ζητήματα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου και των άλλων υποχρεώσεων της Τουρκίας δεν έχουν επιλυθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2011, τότε η Αγκυρα διατρέχει τον κίνδυνο να δει την ενταξιακή της πορεία να παγώνει.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο