Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Πρώτο θέμα το Μνημόνιο στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων [24/11]

Πρώτο θέμα το Μνημόνιο στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων [24/11]

Τι γράφουν σήμερα εφημερίδες και ποιά είναι τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016) εφημερίδων.

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα που έχουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016. ΕΘΝΟΣ: “Βόμβα στις συντάξεις η μερική απασχόληση”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε “ωρολογιακή βόμβα” για τα οικονομικά των Ταμείων και κατ΄επέκταση για τις συντάξεις εξελίσσεται η μερική απασχόληση. Υπολογίζεται ότι η ετήσια απώλεια των Ταμείων από την ευέλικτη εργασία αγγίζει τα 694 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή χιλιάδες μερικώς απασχολούμενοι βλέπουν τον στόχο της συνταξιοδότησης να απομακρύνεται”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Πόρτα…εκλογών άνοιξε ο Τσίπρας”. Η εφημερίδα γράφει ότι “εάν μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, τότε στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώθηκε μια συγκυβέρνηση ανάμεσα σε…Συμπληγάδες, χωρίς όραμα και πολιτικά σωσίβια να προβάλλουν στον ορίζοντα”.

ΕΣΤΙΑ: “Καθεστώς διωγμού των ικανών. Πώς το κράτος δημιουργεί αντικίνητρα για την εργασία”. Η εφημερίδα τονίζει ότι “δυο αγωνιώδη ερωτήματα πλανώνται επάνω από την ελληνική οικονομία και κοινωνία τους τελευταίους μήνες, χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει μια πειστική απάντηση. Ποιο ικανό και έμπειρο στέλεχος, που μπορεί με αξιώσεις να διεκδικήσει θέση εργασίας στο εξωτερικό, θα προτιμήσει να εργασθεί στην Ελλάδα και να αποδίδει στο κράτος το 55%της αμοιβής του; Και ποια εταιρεία μπορεί πραγματικά να σηκώσει το βάρος να πληρώνει 60% επί πλέον της καθαρής αμοιβής για ένα τέτοιο στέλεχος;”

ΑΥΓΗ: “Ρίχνει στην πυρά τις συλλογικές συμβάσεις”. Σύμφωνα με την εφημερίδα, “θέση για τα “εργασιακά” της δεύτερης αξιολόγησης, που ταυτίζεται με την ακραία νεοφιλελεύθερη θέση του ΔΝΤ και καθιστά την ηγεσία του ΣΕΒ υπόλογη για “σοσιαλμανία” , πήρε ο Κυρ. Μητσοτάκης παγώνοντας ακόμη και τους βουλευτές της Ν.Δ.”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Ποιος θέλει 4ο μνημόνιο”. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “Τσίπρας και Μητσοτάκης μιλώντας στους βουλευτές των κομμάτων τους αντάλλαξαν βαριές κατηγορίες. Ο πρωθυπουργός καταλόγισε στον αρχηγό της Ν.Δ. ότι “έχει ήδη ετοιμάσει το τέταρτο μνημόνιο” και πως ταυτίζεται με τους ακραίους των δανειστών. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του επιρρίπτει την ευθύνη για την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, διαβλέποντας ότι θα υποχρεωθεί να υπογράψει νέο μνημόνιο”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Κομισιόν: Σε ελεύθερη πτώση η εκπαίδευση. Με έκθεση διαπιστώνει βήματα πίσω και συστήνει μεταρρυθμίσεις”. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σαφή βήματα πίσω κάνει η Ελλάδα στον κρίσιμο για την οικονομική ανάκαμψη χώρο της εκπαίδευσης, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ένα κείμενο -καταπέλτη για τις μεταρρυθμίσεις που “πάγωσαν” ή απέτυχαν λόγω πολιτικής ατολμίας”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Κέρδη για το κεφάλαιο-θυσίες για το λαό στην “Ελλάδα που αλλάζει”. Η εφημερίδα αναφέρει ότι “την αποφασιστικότητα της κυβέρνηση να προωθήσει “χωρίς άσκοπες κωλυσιεργίες” όλα τα προαπαιτούμενα του κεφαλαίου για την ολοκλήρωση της δεύτερης “αξιολόγησης” εξέφρασε, χτες , ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Επικαλέστηκε, επίσης , τις επισκέψεις Ομπάμα και άλλων ξένων ηγετών ως αναγνώριση του αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης, στην “Ελλάδα που αλλάζει”, όπως είπε”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Κρυφτούλι με το χρέος. Το παρασκήνιο της προσωρινής (;) αναβολής του μίνι Eurogroup”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η περίπλοκη άσκηση για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα μένει μετέωρη μετά την αναβολή της μίνι συνόδου του Eurogroup που επρόκειτο να συνεδριάσει αύριο στο Βερολίνο αλλά τελικώς αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας”.

ΠΟΝΤΙΚΙ: “Τριπλή απειλή με άρωμα κάλπης”. Η εφημερίδα γράφει ότι “όλα του χρέους δύσκολα και στο βάθος κάλπη. Κάπως έτσι θα μπορούσε να διαβαστεί από τους πολύ προσεκτικούς η χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σε πρώτη ανάγνωση αποτελούσε απάντηση στην προηγουμένη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας”.

kontranews: “Ντόναλντ Τράμπ:”Είμαστε σε ένα δωμάτιο γεμάτο ψεύτες!”. Σύμφωνα με την εφημερίδα “δημοσιογράφοι, εκδότες, καναλάρχες, που μέχρι τώρα εξαπατούσαν καθημερινά τους αναγνώστες και τους τηλεθεατές σε όλη την υφήλιο, με τα πληρωμένα ψέματα που έλεγαν και έγραφαν βρήκαν επιτέλους το μάστορά τους, από το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Αμερικής Ντόναλντ Τράμπ”.

Οικονομινκές εφημερίδες

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Θρίλερ με το χρέος. Στον “αέρα ” η συνάντηση του Washington Group”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “χαρακτηριστικά θρίλερ αποκτά η αναζήτηση πολιτικού συμβιβασμού Ευρωζώνης και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ιταλία, στις 4 Δεκεμβρίου και το σημαντικό για την Ελλάδα Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Αναβιώνει ο φόρος υπεραξίας στα ακίνητα”. Η εφημερίδα τονίζει ότι “φοροεκπλήξεις υποκρύπτουν οι κωδικοί εσόδων του προϋπολογισμού του 2017, καθώς μεταξύ άλλων προβλέπονται η ενεργοποίηση του φόρου υπεραξίας ακινήτων και είσπραξη 24 εκατ. ευρώ. Ο συγκεκριμένος φόρος είναι “παγωμένος” τα 2 τελευταία χρόνια, ενώ ο τέως αν. υπ. Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα παραταθεί το “πάγωμα” και για το 2017″.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε