Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρωτοφανής επίθεση Λοβέρδου στους δημοσίους υπαλλήλους

Δήλωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ευθύνονται για τη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται τώρα η χώρα.

Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής σε μία πρωτοφανή επίθεση κατά των δημοσίων υπαλλήλων, μία ημέρα μετά τις σαρωτικές αλλαγές που ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος για το δημόσιο.

Ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά “’ότι το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια πολίτες, με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν”.

Ωστόσο, ο κ. Λοβέρδος ξέχασε να αναφερθεί ότι τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα τις έκαναν και οι κυβερνήσεις στις οποίες και ο ίδιος μετείχε και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έβρισκαν πόρτες ανοιχτές στο δημόσιο και έμπαιναν.

Πέρα από τους δημόσιους υπαλλήλους, ο κ. Λοβέρδος καταφέρθηκε και εναντίον του υφιστάμενου Συντάγματος, λέγοντας πως το ισχύον Σύνταγμα αποτελεί την πρώτη γραμμή μαζινό υπέρ της γραφειοκρατίας. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το ελληνικό δημόσιο εξαπατάται.

Ο κ. Μαρκόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να αποφασίσει εάν θα καλύψει τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου και καταλόγισε αλαζονεία στα μέλη της κυβέρνησης και αναρωτήθηκε εάν είναι δυνατόν να συνεχίσετε να κυβερνάτε με αυτό τον τρόπο. Μάλιστα, ο κ. Μαρκόπουλος αναρωτήθηκε εάν είναι δυνατόν μέλη της κυβέρνησης να ξεστομίζουν τέτοιες εκφράσεις σημειώνοντας πως οι πολίτες είναι οι τελευταίοι υπεύθυνοι.

Από την πλευρά του ο κ. Ροντούλης τόνισε πως χιλιάδες οικογένειες δημοσίων υπαλλήλων έχουν λάβει το μήνυμα για το πώς θα τους συμπεριφερθεί η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου συκοφαντικές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε