Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πρωτοφανής επίθεση της Ο. Γεροβασίλη στο ΣτΕ – Φέρνουν νέο νόμο τη Δευτέρα για τις τηλεοπτικές άδειες

Πρωτοφανής επίθεση της Ο. Γεροβασίλη στο ΣτΕ – Φέρνουν νέο νόμο τη Δευτέρα για τις τηλεοπτικές άδειες

Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης με δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη ήταν αιχμηρότατη και με πρωτοφανή οξύτητα κατά της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με αδιανόητες βολές κατά του Συμβουλίου της Επικρατίας, η κυβέρνηση δια στόματος της Όλγας Γεροβασίλη έδειξε πως σκοπεύει να παλέψει με κάθε τρόπο το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και να φέρει νέο νόμο για το θέμα, παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι δεσμευτική, αλλά κρίνεται από τις συνέπειες που προκαλεί, ενώ έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει νέα νομοθετική πρωτοβουλία και τη Δευτέρα θα καταθέσει νέο σχέδιο νόμου. 

Η κα Γεροβασίλη ανέφερε πως η απόφαση του ΣτΕ του Ανώτατου δηλαδή Δικαστηρίου της χώρας παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου. Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του ΣτΕ η κα Γεροβασίλη δήλωσε πως είναι το δικαστήριο που “έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια που διέλυσαν την Ελλάδα, έκρινε συνταγματικο το μαύρο στην ΕΡΤ και έκρινε συνταγματικο το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως εξήγησε η απόφαση του ΣτΕ προκαλεί την επιστροφή της πρώτης καταβληθείσας πρώτης δόσης, “στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό,στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών”.

Μάλιστα, η κα Γεροβασίλη ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει με την αποφαση του ΣτΕ να οδηγηθεί η χώρα στον προηγούμενο αντισυνταγματικό καθεστώς, διευκρινίζοντας πως η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Στις σκληρές δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη ήταν άμεση η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που με ανακοίνωσή της σημειώνει πως μετά την απόφαση του ΣτΕ “η Κυβέρνηση στον πανικό της αμφισβητεί με τον πιο αυταρχικό και προκλητικό τρόπο την απόφαση”.

Σημειώνει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία πως η κυβέρνηση γίνεται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία “μπαίνοντας σε έναν πολύ ολισθηρό δρόμο εκτροπής από την δημοκρατική τάξη και τη συνταγματική ομαλότητα”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε