Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πρωτόπαππας: "Ας πούμε επιτέλους ποιοί και πόσοι θα φύγουν από το Δημόσιο"

Πρωτόπαππας: `Ας πούμε επιτέλους ποιοί και πόσοι θα φύγουν από το Δημόσιο`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.09.2011 | 14:49
Πρώτη δημοσίευση: 28.09.2011 | 14:49

Tην ανάγκη να αποσαφηνιστούν τα κριτήρια της εφεδρείας, υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας.

«Θα πρέπει να βγούν τα κριτήρια το ταχύτερο δυνατό. Δεν μπορεί να επικρατεί γενικευμένη ανασφάλεια. Η εφεδρεία θα αφορά ένα ποσοστό 3%, δεν μπορεί να είναι το 100% σε ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Και τα όποια κριτήρια επιλέξει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι αντικειμενικά», τόνισε.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση, παρά τις πιέσεις της Τρόικας, προσπαθεί να μην γίνουν απολύσεις, για δε την εφεδρεία σημείωσε:

«Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να εξαιρεθούν μόνο άνθρωποι που είναι άκρως απαραίτητοι επιχειρησιακά. Θα ληφθεί υπόψη να μην ανατραπεί η επιχειρησιακή δυνατότητα, να γίνονται κάποιες στοιχειώδεις λειτουργίες του δημοσίου, απαραίτητες για το κοινωνικό σύνολο».

Ο Χρήστος Πρωτόπαππας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για την απαίτηση της Τρόικας να στείλει προσωπική επιστολή ο πρωθυπουργός, λέγοντας:

«Ναι, ενοχλήθηκα. Δεν το κρύβω. Και βέβαια ξέρω ότι, ως ένα σημείο κι αυτοί είναι λανθασμένοι και υπερβολικοί.Και μερικές φορές απαράδεκτοι κι εμείς δώσαμε δικαιώματα κι η δική μας κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα σαρώσουν στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για να συμπληρώσουν την λίστα της εφεδρείας   Διαδώστε αυτό το άρθρο