Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρωτόπαππας: Η Ελλάδα δεν δέχεται επιτροπεία

Πρωτόπαππας: Η Ελλάδα δεν δέχεται επιτροπεία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι η χώρα θα είναι υπό επιτήρηση αλλά δεν δέχεται επιτροπεία.

“Δεν δέχεται η Ελλάδα επιτροπεία. Η Ελλάδα είναι, όμως, υπό επιτήρηση. Η επιτροπεία θα σήμαινε παραβίαση εθνικής κυριαρχίας και είμαστε οι τελευταίοι που θα το δεχθούμε”, τόνισε ο Χρήστος Πρωτόπαππας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εκλογών και τόνισε ότι θα χρειαστεί ευρύτερη υποστήριξη η συμφωνία, αλλά όχι ως νομικό προαπαιτούμενο, αφού δεν εκχωρείται κυριαρχία.

“Δεν μπορεί να έλθει η συμφωνία στη Βουλή και να περιμένουμε τους 153 του ΠΑΣΟΚ να μας βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Το λέω πολιτικά, όχι υποχρεωτικά. Δεν μπορεί οι άλλες δυνάμεις να σφυράνε κλέφτικα, με εκ του ασφαλούς κριτική, αυτό είναι κοροϊδία σε βάρος του απλού Έλληνα πολίτη. Το 180 σημαίνει ότι έχω μιλήσει για παραβίαση εθνικής κυριαρχίας και κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή που μιλάμε και παλεύουμε και εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει”, υποστήριξε ο ίδιος.

Ο κ. Πρωτόπαππας είπε ακόμη ότι υπάρχει σκληρή διαπραγμάτευση για να καλυφθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, “έστω κι αν χρειαστεί σε αυτό, να υπάρξει μια νέα δανειοδότηση από τον EFSF. Αυτό είναι θέμα διαπραγμάτευσης, είναι κόκκινη γραμμή για εμάς και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε”.

Τέλος, επέκρινε έντονα τον πρόεδρο της ΝΔ, αναφέροντας ότι στη Σύνοδο του ΕΛΚ δεν μίλησε καθόλου για το ελληνικό ζήτημα: “Πήγε ο κ. Σαμαράς στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, ο οποίος είναι υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης – στα λόγια – και δεν είπε κουβέντα. Όταν πηγαίνεις και δεν λες κουβέντα, όταν ακούς την κα Μέρκελ να σου βγάζει λόγο και λες “μάλιστα”, με συγχωρείτε τι επαναδιαπραγμάτευση θα κάνει; Ποια σοβαρή πολιτική είναι αυτή;”.

Διαβάστε επίσης: Τέλος στην Ελλάδα που ξέραμε – Μας βάζουν σε ”γύψο”- κηδεμονία καθώς αποκλειόμαστε για τουλάχιστον μία δεκαετία από τις αγορές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε