Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 30% αλλά η πλειοψηφία πιστεύει ότι η Ν.Δ. θα νικήσει - Νέα δημοσκόπηση

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 30% αλλά η πλειοψηφία πιστεύει ότι η Ν.Δ. θα νικήσει - Νέα δημοσκόπηση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.05.2012 | 06:31
Πρώτη δημοσίευση: 24.05.2012 | 22:50

Πρώτη πολιτική δυναμη στην πρόθεση ψήφου φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην παράσταση νίκης νικάει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα προκύπτει οκτακομματική Βουλή, με το ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται πρώτος με 30% και να ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 26%. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο κόμμα με ποσοστό 15,5% και τέταρτη δύναμη είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με μειωμένα τα ποσοστά τους από την 6η Μαΐου στο 8%.

Η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται με ποσοστό 6,5%, ενώ το ΚΚΕ εμφανίζεται με ιδιαίτερα μειωμένα ποσοστά μόλις στο 5%. Η Χρυσή Αυγή μπαίνει ξανά στη Βουλή με ποσοστό 4%, ενώ με το οριακό 3% φαίνεται να εισέρχεται στη Βουλή η Δημιουργία Ξανά-Δράση.

Ωστόσο, τα ποσοστά αλλάζουν στην παράσταση νίκης, στην ερώτηση δηλαδή "ποιός πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές". Εκεί η πλειοψηφία δηλαδή το 54% θεωρεί ότι πρώτο κόμμα θα έρθει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος με το 35% των πολιτών να πιστεύει ότι θα είναι η πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας.

Στο ερώτημα ποιός είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με ποσοστό 24%, ενώ ο κ. Σαμαράς ακολουθείκ με 19% και ο κ. Βενιζέλος με 17%. Τέταρτος καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ με ποσοστό 16% και ακολουθούν οι κ.κ. Κουβέλης 11%, Καμμένος 7%, Παπαρήγα 2% και Μιχαλολιάκος 2%.

Μικρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πανελλαδική έρευνα εκλογικής συμπεριφοράς της DATA RC, που διεξήχθη το διάστημα από 21-23 Μάιου για λογαριασμό του ιστότοπου pelop.gr (εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»). Ακολουθούν (κατά σειρά) το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «τι θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές» (πρόθεση ψήφου) οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν ΝΔ 23,5%, ΣΥΡΙΖΑ 23%, ΠΑΣΟΚ 10,6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,3%, Χρυσή Αυγή 5,1%, ΚΚΕ 4,6%, Δημοκρατική Αριστερά 3,3%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,1%, ΛΑΟΣ 0,3% και Δράση 1,1%.
 
Το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει το 16,1%.   Διαδώστε αυτό το άρθρο