Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα με… ηχηρή παρέμβαση Παπούλια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Να πληρώσουν οι φοροφυγάδες ζητά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του ενόψει της νέας χρονιάς. Τι εύχονται για το 2011 οι πολιτικοί αρχηγοί.

Βαρυσήμαντη η παρέμβαση του Κάρολου Παπούλια για την κατάσταση που βιώνει η χώρα και ενώ το νέο έτος αναμένεται ακόμη πιο… δύσκολο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να καταθέσουν το κομματικό ταμείο όσα οφείλουν, ενώ δεν αποποιήθηκε τα λάθη του πολιτικού κόσμου, μέρος του οποίου είναι και ο ίδιος.

«Πέρασε μία δύσκολη χρονιά και έρχεται μία ακόμη δυσκολότερη. Ο ελληνικός λαός πληρώνει βαρύ τίμημα για την κακοδιαχείριση και τις αμαρτίες δεκαετιών. Για την απληστία και τις ατέλειες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, για τις αδυναμίες της Ευρώπης αλλά και για τα λάθη και την αμεριμνησία τη δικιά μας, του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας, του οποίου μέρος είμαι και εγώ».

Ο Πρόεδρος σημειώνει ότι «συμμερίζομαι την αγωνία των πολιτών, που γίνονται φτωχότεροι και βυθίζονται στην ανασφάλεια» και προσθέτει: «Βλέπω τα αδιέξοδα της νέας γενιάς που κληρονομεί από τις προηγούμενες ένα τεράστιο χρέος. Συναισθάνομαι την οργή για την κοινωνική αδικία, το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα και για σύλληψη της γκρίζας οικονομίας.

Η πολιτεία οφείλει να επιβάλει αποτελεσματικές ρυθμίσεις για να υποχρεώσουμε αυτούς που φοροδιαφεύγουν να καταθέσουν στο κρατικό ταμείο ό,τι οφείλουν, να δηλώσουν την περιουσία τους», προτρέπει ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ακόμη ότι η σκέψη του είναι στους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερο ανάγκη, που υποφέρουν από ασθένειες, από μοναξιά, από ανέχεια και τονίζει πως η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής είναι το μεγάλο ζητούμενο. «Όσο πολύπλευρα και αν είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, στη γειτονιά μας, στη χώρα μας, σε ευρωπαϊκό ή σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο σύνθετες και αν είναι οι απαντήσεις που απαιτούνται, πρέπει να θυμάται η κυβέρνηση ότι, ειδικά στην κρίση που περνάμε, κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη», σημειώνει.

Τέλος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει: «Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια χώρα με ιστορία και αντοχές σε πολύ μεγαλύτερες τρικυμίες. Στέλνω τις θερμότερες ευχές μου στους ναυτικούς μας που ταξιδεύουν, στους στρατιώτες μας που υπηρετούν στα σύνορα, στον ελληνισμό της διασποράς, σε όλους όσοι δεν μπορούν να είναι σήμερα μαζί με τους δικούς τους. Εκφράζω ολόψυχα την ελπίδα το 2011 να είναι χρονιά με λιγότερες δοκιμασίες για την πατρίδα μας. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά».

Παπανδρέου: Χρονιά αλλαγών το 2011

H χρονιά που έρχεται, το 2011, είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών, τονίζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και σημειώνει πως «η συμμετοχή όλων μας είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε. Και όταν λέω συμμετοχή, δεν εννοώ συμμετοχή σε νέα βάρη. Εννοώ συμμετοχή στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα».

«Τη χρονιά που φεύγει, το 2010, ζήσαμε μια μεγάλη δοκιμασία. Την μεγαλύτερη που πέρασε ο Ελληνισμός τις τελευταίες δεκαετίες. Και βρεθήκαμε σε τόσο μεγάλο αδιέξοδο, που μας υποχρέωσε να κάνουμε μεγάλες θυσίες. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας. Όμως απέδειξε κάτι σημαντικό. Ότι μπορούμε. Μπορέσαμε το 2010 να κάνουμε αυτό που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο. Οι θυσίες μας έπιασαν τόπο. Η Ελλάδα απέφυγε την κατάρρευση.

H χρονιά που έρχεται, το 2011, είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών. Είναι χρονιά δημιουργίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και ενότητας. Είναι η χρονιά που αλλάζουμε την πατρίδα μας, σε όφελος όλων των Ελλήνων. Είναι η χρονιά που καταπολεμούμε τα βαθύτερα αίτια που μας οδήγησαν στην κρίση.

Ζητώ όχι μόνο την συμπαράστασή σας, αλλά να δουλέψουμε μαζί. Είμαι και θα είμαι κοντά στα καθημερινά προβλήματά. Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ ότι μαζί θα τα καταφέρουμε. Εύχομαι σε όλους μία χρονιά υγείας και προόδου. Και στο μέλλον να θυμόμαστε το 2011 ως χρονιά δημιουργίας. Δημιουργίας της Ελλάδας που μας αξίζει, της Ελλάδας που δικαιούνται τα παιδιά μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

Σαμαράς: Θα αγωνιστούμε να φύγει το γκρίζο σύννεφο

«Σε τέτοιες συνθήκες, οι καθιερωμένες ευχές των πολιτικών ακούγονται, ίσως, κούφια λόγια. Αρμόζει περισσότερο η υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε να φύγει το σύννεφο του φόβου από την πατρίδα μας. Να φύγει το γκρίζο από τη ζωή μας. Να φύγει η αγωνία από την καρδιά μας και η ανασφάλεια από την καθημερινότητά μας. Να στρέψουμε το κεφάλι μας ψηλά, για να πάρουμε φώτιση κι ελπίδα», αναφέρει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

«Τέτοιες ώρες, η σκέψη μου είναι με εκείνους που έχασαν τις δουλειές τους ή τα μαγαζιά τους. Με εκείνους που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται, τις υποχρεώσεις τους να αυξάνονται και την ανησυχία τους για το αύριο να μεγαλώνει… (…) Να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της. Αυτό δεν είναι καθιερωμένη ευχή… Είναι υπόσχεση! Το πιο αληθινό που μπορώ να σας δώσω σήμερα… Μαζί με τις καλύτερες ευχές μου για τον καθένα και την καθεμιά σας προσωπικά».

ΚΚΕ: Να γίνει το 2011 χρονιά γόνιμη για το λαό
«Ο σοσιαλισμός είναι ρεαλιστικός, επίκαιρος, αλλά και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της εργατικής τάξης στην εξουσία και την οργάνωση της παραγωγής, αποτελούν βασική προϋπόθεση για να αναπτύξει η χώρα τις παραγωγικές της δυνατότητες, με στόχο τη λαϊκή ευημερία.

Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου έχουν τη δύναμη να την πραγματοποιήσουν με τη συμμαχία και την εξουσία τους, μετατρέποντας σε λαϊκή – κοινωνική ιδιοκτησία τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις. Αποδεσμεύοντας τη χώρα από το ιμπεριαλιστικό πλαίσιο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΚΚΕ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε