Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-Σαμαρά σε νέα δημοσκόπηση – “Πέφτει” η Χρυσή Αυγή

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-Σαμαρά σε νέα δημοσκόπηση – “Πέφτει” η Χρυσή Αυγή

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά θέλουν οι Έλληνες πολίτες, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, που όμως βλέπει τα ποσοστά της να μειώνονται και να γίνονται… μονοψήφια.

22,6% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής». Ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 21,5% και η Χρυσή Αυγή με 9,8%. Τέταρτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 6,2%, ανεβαίνει το ΚΚΕ με 5,2%, η Δημοκρατική Αριστερά πέφτει στο 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 3,8%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 4,5%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 50,9% έναντι 31,6% της ΝΔ.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς έχει προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 46,1% έναντι 31,4%. Το 20,1% των ερωτηθέντων απαντά “κανένας από τους δυο”.

Το 43,6% προτιμά μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, σε αντίθεση με το 33,5%, που θέλει κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Το 58,6% επιθυμεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ το 28,3% θα προτιμούσε την άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Το 54,5% των ερωτηθέντων δηλώνει “καθόλου ικανοποιημένο” από την κυβέρνηση, ενώ 49,5% των πολιτών δίνουν την ίδια απάντηση όσον αφορά στην… απόδοσή του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (70,7%) προτιμά να γίνει περισσότερο αναλογικό το εκλογικό σύστημα, ώστε να εξαναγκάζονται τα κόμματα σε συνεργασίες, ενώ το 22,2% δηλώνει ότι το εκλογικό σύστημα θα πρέπει να δίνει ισχυρές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα για το ΣΥΡΙΖΑ – Στο 1,1 η διαφορά με τη ΝΔ

Δημοσκόπηση Alco για το Newsit: Αλλάζει το τοπίο – Ανακόπτεται η ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ – Στο 1,6% η διαφορά από τη ΝΔ

Απογοητευμένοι οι πολίτες παρά τη δόση

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,2%

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε