Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Προβόπουλος σε Παπούλια: Οι καταθέσεις επιστρέφουν – Διανύσαμε το 70% της διαδρομής

Προβόπουλος σε Παπούλια: Οι καταθέσεις επιστρέφουν – Διανύσαμε το 70% της διαδρομής

Στις 14:00 το μεσημέρι συνάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Προβόπουλος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόσο για την πορεία της οικονομίας όσο και για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών.

Ειδικότερα, στην ερώτηση του κ. Παπούλια «τι κάνουν οι τράπεζες» ο κ. Προβόπουλος απάντησε πως «οι τράπεζες επηρεάζονται από το γενικότερο κλίμα. Και επειδή περιέγραψα ένα κλίμα πιο θετικό για τη χώρα, θα ήθελα να πω ότι και οι τράπεζες βρίσκονται σε μια θετική πορεία».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είναι σημαντικό ότι οι καταθέσεις επιστρέφουν. Τον Φεβρουάριο επέστρεψαν περί τα δύο, ίσως και λίγο παραπάνω, δισεκατομμύρια ευρώ, ένας ικανοποιητικός αριθμός. Από τον Ιούνιο και μετά έχουν επιστρέψει περίπου 16 – 17 δις και αυτό είναι θετικό».

Όσο για την πορεία της οικονομίας γενικότερα, ο κ. Προβόπουλος σημείωσε πως τα πράγματα συνεχίζουν να είναι δύσκολα μεν, ωστόσο ο ίδιος πιστεύει ότι «έχουμε διανύσει ένα 70% της διαδρομής. Μας απομένει όμως ακόμα ένα 30%. Αλλά, όπως ξέρετε, στον μαραθώνιο, και παλαιά ήσασταν και αθλητής από ότι ξέρω, το τελευταίο κομμάτι είναι και το πιο δύσκολο και το πιο εξαντλητικό».

Τέλος δήλωσε «Νομίζω ότι έχουμε πετύχει μια μεγάλη πρόοδο σε τρεις κρίσιμους τομείς: Ο ένας είναι η δημοσιονομική εξυγίανση, ο δεύτερος είναι η ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητος. Και επίσης, μεγάλη πρόοδος έχει επιτευχθεί στον τραπεζικό τομέα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Παπούλια – Προβόπουλου

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε