Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Προβόπουλος:Ο φορολογούμενος μόνο έχανε από την ΑΤΕ

Προβόπουλος:Ο φορολογούμενος μόνο έχανε από την ΑΤΕ

“Ο Έλληνας φορολογούμενος όχι μόνον είχε αρνητική απόδοση για τα χρήματα που έβαλε, αλλά επιπλέον θα εκαλείτο να βάλει και άλλα 5 δις ευρώ για να καλύψει την μαύρη τρύπα της περιόδου αυτής και να συνεχίσει η τράπεζα τη λειτουργία της” δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος στο πλαίσιο ομιλίας του στη Βουλή για την Αγροτική Τράπεζα.

Η ομιλία Προβόπουλου γίνεται προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και κ. Προβόπουλος.

Όλο αυτό γίνεται μετά από σχετικό αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη που υπέβαλαν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ που έχουν επικρίνει με σφοδρότητα την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε: ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είχε αποφασίσει ότι μετά το τέλος Ιουλίου δεν θα μπορούσε να παρέχει ρευστότητα στην ΑΤΕ.

Είπε επίσης ότι οι ενέργειες εξυγίανσης της ΑΤΕBank έγιναν βάσει των όσων προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Πρόσθεσε ότι η ΑΤΕ παρουσίαζε χαμηλή παραγωγικότητα και ελλείψεις στην οργανωτική και τη λειτουργική της διάρθρωση
Απόδειξη των μεγάλων αδυναμιών της ΑΤΕ ήταν ότι κατετάγη στην τελευταία θέση της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή το 2011. Η ΑΤΕ ήταν τελευταία πανευρωπαϊκά επί συνόλου 91 μεγάλων τραπεζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΩΡΑ: Κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα – Στους δρόμους οι εργαζόμενοι σε ΤΤ και ΑΤΕ

 

Στην Τράπεζα Πειραιώς και επίσημα η “καλή” Αγροτική Τράπεζα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε