Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Προϋπολογισμός: Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή – Τι θα περιλαμβάνει η ομιλία Τσίπρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Λίγο μετά τις 14.00 άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον πτοϋπολογισμό, που ψηφίζεται απόψε.

Στις αποφάσεις του Eurogroup, τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και τις εξαγγελίες του για χαμηλοσυνταξιούχους και νησιά αναμένεται να αναφερθεί στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να θέσει και διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της κυβέρνησης που επιδιώκει την ανάπτυξη και της Νέας Δημοκρατίας που επιδιώκει τη συντριβή της κοινωνίας -όπως αναμένεται να πει.

Παράλληλα, θα αναφερθεί και στη διαπραγμάτευση. Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει για την αξιολόγηση, το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση, και θα θέσει πολιτικά όρια, διαμηνύοντας στους εταίρους ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2017.

Αξιοσημείωτο είναι το ρεκόρ ομιλητών, καθώς από τη Τρίτη που ξεκίνησε η συζήτηση του προϋπολογισμού μέχρι σήμερα, ζήτησαν και πήραν τον λόγο 196 βουλευτές και απομένουν μόλις 8 από όλους όσοι είχαν εγγραφεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε