Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Πυρά” αντιπολίτευσης κατά Σκουρλέτη για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

“Πυρά” αντιπολίτευσης κατά Σκουρλέτη για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Στροφές… ανέβασε η αντιπολίτευση στην κριτική της στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και την κυβέρνηση για την μετατροπή της χώρας σε χωματερή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας στην Ολομέλεια.

Ο τομεάρχης της ΝΔ Μάκης Βορίδης απαντώντας στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη του επεσήμανε πως και η τροπολογία αυτή θα «καταπέσει για λόγους ισότητας» εξηγώντας νομικά πως ο διαγωνισμός προσλήψεων έτσι όπως «στήνεται» με τις μοριοδοτήσεις ευνοεί τους σημερινούς συμβασιούχους αποκλείοντας κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

«Κοροϊδεύετε και πάλι αυτούς τους ανθρώπους» είπε ο βουλευτής της ΝΔ λέγοντας ότι «όσοι πήραν δύο οκτάμηνα και τους τα παρατείνατε είναι αυτοί που θα πάρουν υποχρεωτικά τις θέσεις και αυτό θα πρέπει να το εξηγήσετε και στους υπόλοιπους ανέργους που αναζητούν μια θέση εργασίας.»

Ο κ. Μάκης Βορίδης καταλόγισε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «θέλει να εμφανιστεί ως ο σωτήρας όσων εκείνος καταδίκασε με την προηγούμενη διάταξη που είχε φέρει. Η ΝΔ σας το είχε επισημάνει και τότε ότι θα υπήρχε συνταγματική εμπλοκή αλλά δεν μας ακούσατε, δημιουργήσατε εντυπώσεις και προσδοκίες και τώρα που δεν σας βγήκαν έρχεστε και μας ζητάτε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα μαζί; Και τώρα ανακαλύψατε τα οργανογράμματα των δήμων».

«Ο στόχος σας είναι να κάμψετε τις εργατικές κινητοποιήσεις» ανέφερε από την πλευρά του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης σημειώνοντας ότι «οι συμβασιούχοι έφεραν στο προσκήνιο το θέμα της μόνιμης και σταθερή δουλειά» και τόνισε πως η τροπολογία δεν εξασφαλίζει κανένα και τίποτα από όσα λέει η κυβέρνηση. Εσείς προχωράτε σε απολύσεις με το μνημόνιο που ψηφίσατε, στερήσατε έσοδα από το τους δήμους και τώρα θέλετε να « χρυσώσετε το χάπι». Οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν προετοιμαστεί από καιρό για να πάρουν αυτό το φιλέτο. Εάν θέλετε καθαρή λύση «μετατρέψετε εδώ και τώρα τις συμβάσεις αυτές σε συμβάσεις μόνιμης εργασίας. Αντίθετα θα γίνει ότι έγινε π.χ. με την καθαριότητα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμό που απολύθηκαν οι περισσότεροι.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός ανέφερε πως υπάρχουν μέθοδοι και μέσος δρόμος όπως στο να να δημιουργηθούν δημοτικές επιχειρήσεις διαχείριση σκουπιδιών, να υπάρξουν κοινές συμπράξεις δήμων και ιδιωτών. Λύση δεν είναι μόνο οι ιδιωτικές εταιρείες, ούτε να ανανεώνουμε συνεχώς συμβάσεις γιατί θέλουμε να φτιάξουμε «πελατάκεια…». Η λύση είναι να αναλάβουν οι δήμοι την διευθέτηση του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων με βοήθεια και συμβολή από το κράτος εάν χρειάζεται.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε