Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πυρετός συσκέψεων – Τι στάση θα κρατήσει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα

Πυρετός συσκέψεων – Τι στάση θα κρατήσει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα

Αρχές της εβδομάδας φτάνει η τρόικα στην Ελλάδα και ο πρωθυπουργός συναντήθηκε νωρίτερα με το οικονομικό επιτελείο του.

Την Τρίτη ή την Τετάρτη φτάνει στην Αθήνα η τρόικα και μάλιστα όχι με τις καλύτερες διαθέσεις κι έτσι επικρατεί πυρετός συσκέψεων.

Στην οικία του πρωθυπουργού έφτασαν νωρίτερα ο υπ. Οικονομικών κ. Στουρνάρας καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας. Το αντικέιμενο της συζητησης είναι σαφές και αφορά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει της έλευσης της τρόικας.

Πρώτη κίνηση της κυβέρνησης θα είναι να δικαιολογήσει το γεγονός ότι πολλές υλοποιήσεις δεν έχουν γίνει καθώς χάθηκε  χρόνος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Από την άλλη η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξηγήσει στην τρόκια γιατί είναι αναγκαίες οι τροποποιήσεις του προγράμματος.

Η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα επιθετικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων καθώς και χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Επίσης η κυβέρνηση θέλει να δέιξει στην τρόικα πως η Ελλαδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές.

Ωστόσο η τρόικα έρχεται να ανακαλύψει τις “τρύπες” στο ελληνικό πρόγραμμα και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα πιεστική

Ποια είναι τα “αγκάθια”;

Τα “αγκάθια” είναι πολλά και συγκεκριμένα και αφορούν μία σειρά υποχρεώσεων που έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί και τώρα καλείται η κυβέρνηση να τις εκπληρώσει.

Τι θα γίνει με τη μείωση των ειδικών μισθολογίων δηλαδή των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των πανεπιστημιακών και των δικαστικών. Πρόκειται για μία δέσμευση από το Μάρτιο επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου που όμως δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.

Επίσης εκκρεμεί το τί θα κάνει η κυβέρνηση σχετικά με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών αλλά και μετους φόρους και το ειδικό τέλος ακινήτων.
 
Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: “Να μην έρθει η τρόικα στην Αθήνα εάν δεν ισχύσει για την Ελλάδα η απόφαση της Συνόδου”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε