Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ο Τσίπρας θα δεχθεί την Πέμπτη τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – Εκείνη τον κατήγγειλε για εκτροπή και τον προκάλεσε “να τη διώξει”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI - ΑΡΧΕΙΟ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI - ΑΡΧΕΙΟ

– Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξέφυγε από κάθε όριο ζητώντας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο
– Ζητά η Πρόεδρος της Βουλής από τους ομολόγους της στην Ε.Ε. να πάρουν θέση για τη θεσμική εκτροπή
– Δήλωσε πως ούτε σαν δικηγόρος, ούτε σαν βουλευτής ούτε σαν Πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσε να υπερψηφίσει τα προαπαιτούμενα
– Σε μία πρωτοφανή επίθεση προς το Μαξίμου αναρωτήθηκε εάν αυτή είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς
– Μετά από αυτή την τοποθέτηση πλέον είναι μονόδρομος για τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Με μία αρχηγική εμφάνιση η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου φαίνεται πως έβαλε ταφόπλακα στις σχέσεις της με το Μέγαρο Μαξίμου και πλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να αναλάβει πρωτοβουλίες για να λύσει αυτό το πρόβλημα στο εσωτερικό της κυβέρνησής του.

Μετά τη σημερινή της τοποθέτηση η κα Κωνσταντοπούλου θα γίνει δεκτή την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της κ. Κωνσταντοπούλου ο πρωθυπουργός έκανε δεκτό το αίτημα της να συναντηθούν, ενώ επίκεντρο της συζήτησης τους θα είναι το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε η πρόεδρος της Βουλής τόσο στον ίδιο όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καλώντας τους να ενημερώσουν τους ομολόγους τους για ην εξόφθαλμη αντισυνταγματική διαδικασία με την οποία έχουν εισαχθεί τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Η κα Κωνσταντοπούλου ξεπέρασε τα όρια καταγγέλλοντας ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα για εκτροπή με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κάτι που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ έφτασε και στο σημείο να καλέσει όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν τα προαπαιτούμενα.

Η ίδια ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ενώ ουδείς κατάλαβε τι εννοούσε όταν δήλωσε πως ως Πρόεδρος της Βουλής δεν θα επιτρέψει να περάσουν τέτοια νομοθετήματα.

Δήλωσε πως ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε ποτέ να ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο, ως δικηγόρο επίσης και ως Πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσε να νομιμοποιήσει τη διαδικασία, μία φράση που για πολλούς θεωρείται πως ίσως να είναι και προάγγελος της παραίτησής της απόψε στην Ολομέλεια.

Η κα Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε πως έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό στην οποία τονίζει πως υπό τις συνθήκες που εισάγεται το νομοσχέδιο δεν παρέχει καμία εγγύηση τήρησης του Συντάγματος, θωράκισης της δημοκρατικής λειτουργίας, αλλά ούτε και η κατά συνείδηση ψήφος των βουλευτών.

Έκανε λόγο για καθεστώς εκβιασμού από ξένες κυβέρνησης προς βουλευτές και κοινοβούλιο, σημειώνοντας με αυτό το νομοθέτημα επιχειρείται μείζονα παρέμβαση στη λειτουργία της δικαιοσύνης και τα θεμελιώδη δικαιώματα πολιτών, που καταλύει το κοινωνικό κράτος δικαίου και την αρχή της δίκαιης δίκης. Σημείωσε πως υπουργοί και βουλευτές που δεν συμφωνούν αναγκάζονται να το εισαγάγουν στη Βουλή και να το ψηφίσουν.

Μάλιστα, η κα Κωνσταντοπούλου δείχνει τις διαθέσεις της λέγοντας πως “αμφισβητείται η δημοκρατία και πως “αυτό που μου ζητείται είναι αν μπορούσα να εξέδιδα και μία σφραγίδα ΒΟΥΛΗ ΕΛΛΗΝΩΝ να επικυρώνουν τα φιρμάνια τους”.

Άφησε επίσης αιχμές προς το Μαξίμου λέγοντας πως δεν μπορεί να υποχρεώνεται η κυβέρνηση Αριστεράς να φέρνει τα πιο συμπτηγμένα κατεπείγοντα, αυτά που στο παρελθόν κατήγγειλε. Κάλεσε επίσης όλους τους βουλευτές να μην μιλούν για συμφωνία γιατί σημείωσε πως δεν είναι συμφωνία ο καταναγκασμός και ο εκβιασμος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε