Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ραγδαίες εξελίξεις στη Ν.Δ. – Συγκαλεί ΚΟ ο Μεϊμαράκης – Έβρισε μ@λ@κ@ τον Παπαμιμίκο – Οι αποφάσεις για τις εκλογές

Ραγδαίες εξελίξεις στη Ν.Δ. – Συγκαλεί ΚΟ ο Μεϊμαράκης – Έβρισε μ@λ@κ@ τον Παπαμιμίκο – Οι αποφάσεις για τις εκλογές

– Εκτός εαυτού ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε στον Ανδρέα Παπαμιμίκο: «Γελοιοποιείς την διαδικασία»
– Απέσυρε τον εκπρόσωπό του από την κεντρική εφορευτική επιτροπή – Το παρασκήνιο της σύγκρουσης
– Ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας απειλεί με μήνυση τον Ε. Μεϊμαράκη
– Γεωργιάδης, Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας κρατούν αποστάσεις

Σκοτωμός σήμερα στη Νέα Δημοκρατία, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να εισβάλλει μαινόμενος στην συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να την διακόπτει και να κατηγορεί ευθέως τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο ότι γελοιοποιεί την διαδικασία. Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης είπε και μερικά “γαλλικά” στον κ. Παπαμιμίκο και σύμφωνα με πληροφορίες, τον αποκάλεσε μαλάκα.

Αφορμή η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος απέσυρε τον εκπρόσωπό του από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, δεν είναι ικανοποιημένος με την διαδικασία που ακολουθείται και σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, αν δεν ληφθεί μια σωστή απόφαση, τότε θα κάνει χρήση του δικαιώματος του Προέδρου και θα συγκαλέσει την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη, Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα συμμετάσχει ξανά σε συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αφού καθοριστούν οι προδιαγραφές και προκηρυχθεί πρώτα ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία.

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Κώστας Τζιμάρας, αντιδρώντας σε επίθεση που δέχθηκε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, έκανε πριν από λίγο την εξής δήλωση:

«Μετά την αναίτια, υβριστική και πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκα σήμερα από τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, παρουσία των μελών της ΚΕΦΕ, δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον μου. Θέλω όμως να δηλώσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αμφισβητήσει την τιμή και την υπόληψη μου, που είναι γνωστή στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στη 40χρονη διαδρομή μου σε αυτό. Προφανώς επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου».

Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε πως την Πέμπτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντως, αργά το απόγευμα η ΚΕΦΕ έλαβε αποφάσεις για τις εκλογές για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας:

1. Ομόφωνα αποφάσισε, αφού είχαν εγκριθεί οι τεχνικές προδιαγραφές από την τεχνική επιτροπή, με τη συμμετοχή των τεχνικών συμβούλων των υποψηφίων, οι οποίες θα αναρτηθούν στη επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, η επιτροπή προμηθειών να αποσφραγίσει τις προσφορές των εταιρειών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων.
2. Ομόφωνα αποφάσισε ως βάση προσδιορισμού για τα εκλογικά κέντρα εντός Ελλάδος να είναι κατά προσέγγιση ο αριθμός 900 και για τα εκλογικά τμήματα, επίσης κατά προσέγγιση, να είναι ο αριθμός 1300.
3. Κατά πλειοψηφία αποφάσισε το αντίτιμο συμμετοχής στις εκλογές για όλους τους ψηφοφόρους να είναι τα 3 ευρώ, ενώ οι εκλογικοί κατάλογοι που θα χρησιμοποιηθούν να είναι όπως και το 2009 οι εκλογικοί κατάλογοι του Υπουργείου Εσωτερικών.

Νωρίτερα ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας με δημοσιογράφους δήλωσε τα εξης:

«Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μία κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που επίσης είναι γελοιοποίηση. Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις προδιαγραφές. Πάω να πω στον Αμπατζόγλου να αποχωρήσει».

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Κώστας Τζιμάρας, αντιδρώντας σε επίθεση που δέχθηκε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, έκανε την εξής δήλωση:

«Μετά την αναίτια, υβριστική και πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκα σήμερα από τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, παρουσία των μελών της ΚΕΦΕ, δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον μου. Θέλω όμως να δηλώσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αμφισβητήσει την τιμή και την υπόληψη μου, που είναι γνωστή στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στη 40χρονη διαδρομή μου σε αυτό. Προφανώς επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου».

Η εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε τα εξής: «Μόλις είχαμε συμφωνήσει ομόφωνα σε όλα και ήρθε ο πρόεδρος και συνέβη ό,τι είδατε. Το ξέσπασμα του προέδρου είναι μη ελεγχόμενο. Αυτή η εν εξάλλω κατάσταση είναι προβληματική για τον πρόεδρο και τη ΝΔ. Είχαμε συμφωνήσει και σε αντίτιμο 3 ευρώ για όλους. Εμείς επιστρέφουμε στην ΚΕΦΕ με τις αρχικές μας θεσεις».

Ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη Σπυρίδων Χρυσοφώτης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε:

«Προτού συμβεί το περιστατικό που είδατε, είχαμε συμφωνήσει για το θέμα του διαγωνισμού πως την Πέμπτη θα ανοίξουν οι προσφορές. Δεν θέλαμε διάκριση παλιών και νέων μελών, όπως προβλέπει το καταστατικό άλλωστε, και είχαμε συμφωνήσει για αντίτιμο 3 ευρώ για όλους».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης οργισμένος από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που έθεσα υποψηφιότητα έβαλα ως απόλυτη προτεραιότητα μου την ενότητα του κόμματος. Παρά τα όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής κράτησα ενσυνείδητα χαμηλούς τόνους γιατί την ΝΔ την αγαπάμε και πρέπει αυτό να το αποδεικνύουμε με πράξεις και όχι με λόγια. Δυστυχώς, οι συνεχόμενες παλινωδίες στην διαδικασία και η αμφισβήτηση του καταστατικού που ρητώς προβλέπει τι πρέπει να γίνει παρουσιάζει στα μάτια των πολιτών την ΝΔ με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που της αξίζει.

Σήμερα στην ΚΕΦΕ επετεύχθη συμφωνία μεταξύ και των τεσσάρων υποψηφίων και για το αντίτιμο και για την διαδικασία. Την τελευταία στιγμή και ενώ είμασταν σε διαδικασία ανακοίνωσης της εν λόγω συμφωνίας ένας από τους συνυποψηφίους με τρόπο πρωτόγνωρο αποφάσισε να υπαναχωρήσει απ’ αυτήν. Δεν θα σχολιάσω τα γεγονότα γιατί όπως προ είπα την ενότητα του κόμματος πρέπει να την υπηρετούμε με την συμπεριφορά μας ακόμα και στις δύσκολες στιγμές.

Η ΚΕΦΕ οφείλει να καταλήξει σε απόφαση σήμερα χωρίς καμία περαιτέρω αναβολή. Η συνέχιση αυτής της εικόνας βλάπτει και την ΝΔ και τη διαδικασία, εκτός, και αν ο τελικός στόχος είναι είτε να μην γίνουν καθόλου αυτές οι εκλογές είτε να γίνουν με τη δυνατή μικρότερη συμμετοχή έτσι ώστε η διαδικασία να καταλήξει να είναι παντελώς ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς. Δεν φοβόμαστε την δημοκρατία και η ΝΔ δεν μπορεί να φοβάται την ψήφο των Ελλήνων πολιτών τους οποίους θέλει να εκπροσωπήσει και να κυβερνήσει. Την κοινωνία την θέλουμε μαζί μας και όχι απέναντί μας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε