Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τη Δευτέρα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής – Κουμουτσάκος: Να περάσουν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή σε σύσκεψη με Κατρούγκαλο, Παππά, Γεροβασίλη και Παπαγγελόπουλο να έχουν έτοιμο νέο νόμο έως την Δευτέρα
– Την Δευτέρα στις 17.00 η διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση του ΕΣΡ, ύστερα από επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Βούτση
– Γεροβασίλη: “Η Κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί η όχι με αυτές”
– Κουμουτσάκος: Πρώτα διασφαλίστε ότι μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και μετά η Διάσκεψη των Προέδρων

Νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής που ορίστηκε για τις 5.00 το απόγευμα, όπως γνωστοποιήθηκε από τη Βουλή.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ να κηρύξει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοτπικές άδειες, ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε σήμερα κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, και Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Στην σύσκεψη εξετάστηκε διεξοδικά η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, προκειμένου να ρυθμιστεί προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο, μέχρι την διεξαγωγή του διαγωνισμού αδειοδότησης και την προσωρινή ανακήρυξη των αδειούχων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε, η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, να είναι έτοιμη για κατάθεση, έως την ερχόμενη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να συγκληθεί με πρωτοβουλία του τελευταίου, την Δευτέρα -και πριν από την κατάθεση στην Βουλή νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας- η Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση νέου ΕΣΡ.

Όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, «Η Κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί η όχι με αυτές. Γι αυτό και σπεύδει για μια ακόμα φορά στην συγκρότηση ΕΣΡ, προκειμένου να είναι αυτό που θα διεξαγάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες το ορίζει ως αρμόδιο.

Απομένει να φανεί αν και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα αρθούν στο ύψος των συνταγματικών τους υποχρεώσεων η για ακόμα μία φορά θα επιμείνουν να υπονομεύουν την συγκρότηση του ΕΣΡ, προκειμένου να διαιωνίζεται η ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει απολύτως καμία προσχηματική δικαιολογία».

 

Κουμουτσάκος: Διασφαλίστε ότι μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ

 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στην Κυβερνητική Εκπρόσωπο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
“Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του Ε.Σ.Ρ. με πλήρεις τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.
 
Είναι επιτακτική ανάγκη να οριστικοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, αντικαθιστώντας τον “νόμο Παππά” που κρίθηκε αντισυνταγματικός.
 
Να διασφαλισθεί, δηλαδή, ότι μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση και την εποπτεία των καναλιών στο Ε.Σ.Ρ. 
 
Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση ενός Ε.Σ.Ρ. με το κύρος που αρμόζει στην αποστολή του, όπως αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε