Ειδήσεις ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ CASSINI· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ραγκούσης: Απελευθέρωση με ίσες ευκαιρίες για όλους

Ραγκούσης: Απελευθέρωση με ίσες ευκαιρίες για όλους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.08.2011 | 17:19
Πρώτη δημοσίευση: 20.08.2011 | 17:14

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες ταξί, πως η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα πραγματοποιηθεί, καθώς οι άδειες είναι δημόσια περιουσία, στέλνει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο κ. Ραγκούσης,σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής", επισημαίνει πως η κυβέρνηση "θα κινδυνεύσει αν ολιγωρήσει ή συμβιβαστεί με συμφέροντα και ομάδες πίεσης" και όχι αν συγκρουστεί με συντεχνιακά προνόμια. Στην τελική ευθεία για την παρουσίαση των προτάσεών του για το θέμα των ταξί, ο υπουργός απαντώντας στην κριτική που του ασκείται ακόμα και εντός του ΠΑΣΟΚ για τη στάση που κρατά, τονίζει πως είναι απαραίτητο να προχωρήσουν όλες εκείνες οι δομικές αλλαγές.

Παρουσιάζοντας τον πυρήνα των προτάσεών του, ο υπουργός Υποδομών ξεκαθαρίζει πως θα υπάρξει μηδενική ανοχή στη φοροδιαφυγή και στην ιδιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τονίζει πως η λύση που θα δοθεί θα διασφαλίζει τη συνολική αναβάθμιση του επαγγέλματος τόσο στις συμβατικές του μορφές, όσο και στις νέες μορφές υπηρεσιών που έχει ανάγκη ο τουρισμός. Βασικός στόχος μάλιστα, όπως τονίζει, είναι η τόνωση της απασχόλησης με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή ίσων ευκαιριών για όλους. Ο κ. Ραγκούσης δηλώνει πως η κατάσταση στην οικονομία παραμένει οριακή και τονίζει πως αυτό που προέχει είναι η σταθεροποίησή της.

"Πρέπει να σταματήσουμε κάθε ωραιοποίηση. Βρισκόμαστε σε οριακή κατάσταση και αυτό που απαιτείται είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας. Μόνος δρόμος, ο ανήφορος των μεταρρυθμίσεων", είναι το μήνυμα του κ. Ραγκούση.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο