Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Ραγκούσης: «Δε θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Αυτή τη στιγμή δε χρειάζεται καμία απόλυση ούτε μόνιμου ούτε αορίστου χρόνου» είπε ο Γιάννης Ραγκούσης, επιχειρώντας να κλείσει τη συζήτηση για απολύσεις στο δημόσιο, την οποία άνοιξε η ίδια η κυβέρνηση.

«Δε θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Όπως είπε, απολύσεις δε θα γίνουν γιατί «πετύχαμε τεράστια μείωση στο μισθολογικό κόστος, γιατί τσακίσαμε την πελατειακή αντίληψη χιλιάδων προσλήψεων, γιατί μειώσαμε κατά 75% τις προσλήψεις συμβασιούχων, γιατί μόνο σε σύγκριση με πέρσι μειώσαμε το προσωπικό κατά 50.000».

Επιτέθηκε, παράλληλα, στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας: «αυτό το κράτος μας παραδώσατε κύριοι της ΝΔ, και μην έχετε αμφιβολία πως αν από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε δεν εφαρμόζαμε αυτές τις πολιτικές, με μεγάλο πολιτικό κόστος σήμερα θα υπήρχε μείζον ζήτημα που δεν θα ήταν άλλο από τον εκβιασμό ή απολύετε 200 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους ή χρεοκοπείτε».

Ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό που απαιτείται τώρα δεν είναι οι απολύσεις αλλά «να μικρύνει και άλλο το κράτος», ο Γιάννης Ραγκούσης πρόσθεσε ότι «χρειάζεται αυστηρή αξιολόγηση από τη μετάταξη την προαγωγή. Τώρα είναι ώρα σκληρής δουλειάς, ευθύνης και αποτελεσμάτων από τον καθένα μας».

Αναφερόμενος στη συζήτηση περί συναίνεσης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Γ. Ραγκούσης επεσήμανε πως «η συναίνεση στα αυτονόητα γίνεται με πράξεις και όχι με λόγια. Τα λόγια έχουν τελειώσει. Τώρα είναι ώρα για αποτελέσματα και όχι για εκλογές. Εμείς παρά τα όχι σας, είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε σε πέρας την αποστολή που έχουμε αναλάβει».

«Ενώ μειώνεται το κράτος, δεν έχετε πετύχει να μειώσετε το έλλειμμα. Ή αυτά που λέτε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ή πρέπει να τα τεκμηριώσετε», απάντησε στον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

«Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρέπει να είστε καθαροί στις κουβέντες και ειλικρινείς στις προθέσεις. Εξακολουθείτε να λέτε τα ίδια παραμύθια. Γιατί συνεννόηση σημαίνει να βγαίνω από τα όρια του στενού κομματικού. Αν επιμένετε συναίνεση με την έννοια της υποταγής από τη ΝΔ τέτοια γραικίδικη συμπεριφορά ποτέ δεν θα εισπράξετε», ξεκαθάρισε ο κ. Τζαβάρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε