Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ραγκούσης: "'Εκτακτη φορολόγηση για όσους είχαν αξιώματα από το 1974!"

Ραγκούσης: `'Εκτακτη φορολόγηση για όσους είχαν αξιώματα από το 1974!`
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.06.2011 | 16:13
Πρώτη δημοσίευση: 27.06.2011 | 13:19

Να φορολογηθούν όσοι άσκησαν εξουσία από το 1974, πρότεινε ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης.

Την επιβολή έκτακτης φορολόγησης σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που, από το 1974 και μετά, κατείχαν ανώτατες θέσεις και αποκόμισαν υπεραξία από το αναπτυξιακό «μπουμ» της χώρας, πρότεινε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real fm.
 
Ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και ενόψει του νέου φορολογικού νόμου έχει «ηθική και ιστορική υποχρέωση» να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε κάθαρση. Όπως ανέφερε, «όσοι από το 1974 και μετά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετείχαν και ευνοήθηκαν από το αναπτυξιακό "μπουμ" πρέπει να υποστούν μια βαριά έκτακτη φορολόγηση της υπεραξίας που αποκόμισαν μέσω κινητών και ακίνητων αξιών».
 
Αναλύοντας την πρόταση του, ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε ότι αυτή τη φορολόγηση θα πρέπει να υποστούν όλοι όσοι από το 1974 έχουν χρηματίσει υπουργοί, βουλευτές, αξιωματούχοι, διευθυντές εφοριών, πολεοδομιών, του Εθνικού Συστήματος Υγείας και γενικά όσοι κατείχαν θέσεις ευθύνης.
 
«Τέτοιες προτάσεις έχουν συζητηθεί, μπορούν να εμπλουτιστούν και ενόψει της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για να αποκατασταθεί το στοιχείο της έλλειψης εμπιστοσύνης. Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να πείσουμε τον λαό ότι κατανέμουμε τις θυσίες και τα βάρη με δίκαιο τρόπο», είπε ο υπουργός.

Έλεος!Ανακοινώνουν σε λίγες ώρες ΝΕΑ μέτρα – ΝΕΑ περαίωση στα..ακίνητα
   Διαδώστε αυτό το άρθρο