Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 12 Αθήνα Αναλυτικά

Ράιχενμπαχ : Ο τουρισμός θα πληρώσει το αντιγερμανικό κλίμα

Νίκος Κονιτόπουλος |
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.03.2012 | 11:00
Πρώτη δημοσίευση: 19.03.2012 | 10:53

Ο επικεφαλής της Task Force πιστεύει πως θα μειωθούν οι γερμανοί τουρίστες ενώ δηλώνει πως η λιτότητα στη χώρα μας ''έφτασε στα όρια αυτού που είναι σε θέση να αντέξουν άνθρωποι''.

Την εκτίμηση ότι ο ελληνικός τουρισμός το 2012 δεν θα έχει την περσινή επιτυχία εκφράζει σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Handelsblatt ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ.
«Το 2011 ο τουριστικός τομέας είχε πολύ καλή ανάπτυξη. Φέτος τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά όσο πέρυσι», υπογραμμίζει ο Χορστ Ράιχενμπαχ, προβαίνοντας στην εκτίμηση ότι η αυτή η εξέλιξη ίσως να οφείλεται στην αντιγερμανική εκστρατεία που σημειώθηκε στην Ελλάδα.
«Ο αριθμός των γερμανών τουριστών σημειώνει πτώση. Πιθανόν να έπαιξε το κλίμα που επικρατεί στη χώρα κάποιο ρόλο», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν, παρατηρώντας, ωστόσο, ότι η μείωση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα οφείλεται σίγουρα και στην εξομάλυνση της κατάστασης στη βόρεια Αφρική.

H χώρα έφτασε στα όρια

Ο Χορστ Ράιχενμπαχ υποστηρίζει ότι με τα μέτρα λιτότητας και την απομείωση του ελληνικού χρέους η Ελλάδα έβαλε τις βάσεις της προόδου.
«Η Ελλάδα κατάφερε κάτι μοναδικό. Η χώρα έφτασε στα όρια αυτού που είναι σε θέση να αντέξουν άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Task Force.

Ο κ. Ράιχενμπαχ αναφέρει ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στο πεδίο του ελέγχου των δαπανών.
«Είναι εκπληκτική η πρόοδος στον έλεγχο του προϋπολογισμού. Για πρώτη φορά υπάρχει πλήρης εποπτεία επί των δημοσίων δαπανών τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο», αναφέρει ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :
Νίκος Κονιτόπουλος
Tags: ΒΑΣΕΙΣ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Εγγραφές Φοιτητών 2016: Ποιά είναι η διαδικασία Εγγραφές Φοιτητών 2016: Ποιά είναι η διαδικασία
  2. Μυτιλήνη: Πέρασαν σε πανεπιστήμια 5 παιδιά άπορων οικογενειών - Όλα πήγαιναν στο κοινωνικό φροντιστήριο! Μυτιλήνη: Πέρασαν σε πανεπιστήμια 5 παιδιά άπορων οικογενειών - Όλα πήγαιναν στο κοινωνικό φροντιστήριο!
  3. Βάσεις 2016: Επιτυχίες για τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων Βάσεις 2016: Επιτυχίες για τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων
  4. results.it.minedu - Βάσεις 2016: Τα μόρια εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ [λιστα] results.it.minedu - Βάσεις 2016: Τα μόρια εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ [λιστα]
  5. Βάσεις Πανελλήνιων 2016: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν νοικιάσετε σπίτι Βάσεις Πανελλήνιων 2016: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν νοικιάσετε σπίτι
  6. Βάσεις 2016: Γίνεται φοιτητής στα 62 του χρόνια - Έδωσε και πέρασε στο πανεπιστήμιο που ήθελε [pic] Βάσεις 2016: Γίνεται φοιτητής στα 62 του χρόνια - Έδωσε και πέρασε στο πανεπιστήμιο που ήθελε [pic]
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook