Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ράιχενμπαχ και Στυλιανίδης συμφώνησαν στο πώς θα εξοικονομηθούν πόροι

Ράιχενμπαχ και Στυλιανίδης συμφώνησαν στο πώς θα εξοικονομηθούν πόροι

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ. Αθανασίου με την Task Force, με επικεφαλής τον Χορστ Ράιχενμπαχ.

Όπως σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης, την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθεί κοινή ομάδα εργασίας του υπουργείου Εσωτερικών με την Task Force με στόχο την εξοικονόμηση πόρων από τον εκσυγχρονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θα δοθούν για προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ασπίδα κοινωνικής προστασίας για τις ομάδες που έχουν θιγεί από την κρίση. Τα προγράμματα θα εφαρμοσθούν καταρχήν πιλοτικά σε ορισμένους δήμους και μετά θα επεκταθούν.

«Κινηθήκαμε επιθετικά και παρουσιάσαμε πίνακα μείωσης κόστους», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Σύμφωνα με τον πίνακα μείωσης του κόστους, εξοικονομήθηκαν 40 εκατ. ευρώ από τη μείωση του κόστους των εκλογών κατά 50% συγκριτικά με το 2009, ακόμη 7 εκατ. ευρώ από τη μη πληρωμή ειδικών συμβούλων και επιτροπών, επίσης 9 εκατ. ευρώ από την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε εξωτερικούς συνεργάτες σε ορισμένους δήμους (το ετήσιο κόστος μειώθηκε από 87 εκατ. ευρώ σε 78 εκατ. ευρώ) και επιπλέον ποσό από τον εξορθολογισμό δαπανών σε κοινωνικές δομές, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Όπως σημείωσε ο κ. Αθανασίου, επίσης, τέθηκε το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής και το υψηλό κόστος παροχής ιατρικής, φαρμακευτικής φροντίδας σε νόμιμους και παράνομους αλλοδαπούς.

Ο κ. Ράιχενμπαχ αναγνώρισε ως σοβαρό θέμα για τη χώρα το μεταναστευτικό και δήλωσε ικανοποιημένος διότι «έχει γίνει προετοιμασία για το νέο οδικό χάρτη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Χείρα βοηθείας” του Ράιχενμπαχ στον υπ. Υγείας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε