Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ράιχενμπαχ σε υπ.Εργασίας: Ό,τι θέλεις εγώ είμαι εδώ

Ράιχενμπαχ σε υπ.Εργασίας: Ό,τι θέλεις εγώ είμαι εδώ

Ενθουσιασμένος από την αποφασιστικότητα, όπως είπε, του υπουργού Εργασίας να προχωρήσει σε αλλαγές στους τομείς της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δήλωσε ο Χόρστ Ράϊχενμπαχ.

Δεσμεύτηκε επίσης, ότι η Task Force, θα παράσχει υποστήριξη και τεχνική βοήθεια, ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα, ενώ τόνισε ότι τα θέματα της ασφάλισης και της εργασίας αποτελούν προτεραιότητες για την ελληνική κοινωνία.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις και τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές», είπε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε ότι η αποτελεσματικότητα της διοίκησης έχει μεγάλη σημασία, ιδιαίτερα για το υπουργείο Εργασίας, που αντανακλά, όπως επισήμανε, «το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους».

Ο κ. Βρούτσης, ζήτησε από τον κ. Ράιχενμπαχ, τη συνδρομή της Task Force, για την υλοποίηση τεσσάρων δράσεων στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που είναι αναγκαίες προκειμένου να θεραπευτούν στρεβλώσεις που οδηγούν σε σπατάλη πόρων, και ενίσχυση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση του έργου πάταξης της εισοφοροδιαφυγής, την ενοποίηση του Εθνικού Μητρώου Συντάξεων και Ασφάλισης, την αναμόρφωση του συστήματος ασφαλιστικών εισφορών και την ομογενοποίηση των ηλεκτρονικών συστημάτων των Ταμείων και την ενίσχυση του μηχανισμού είσπραξης των εισφορών.

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι η ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων και η ενιαία λογιστική απεικόνιση των οικονομικών των Ταμείων που θα διευκολύνει ώστε οι μελλοντικές παρεμβάσεις να είναι στοχευμένες και περισσότερο αποτελεσματικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προγραμματικές:Αλλάζει ο νόμος για την ιθαγένεια, “σπάνε” οι περιφέρειες, καμμία απόλυση στο Δημόσιο

Η κυρία “36 επιτροπές” και το “κλάμα” στο υπ.Υγείας! Ποιοι…


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε