Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ραντεβού εδώ και τώρα με Τσίπρα ζητά ο Ιερώνυμος

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Την ώρα που φουντώνει η κόντρα ανάμεσα στην Εκκλησία και τον υπουργό Παιδείας για το θέμα των Θρησκευτικών στα σχολεία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρακάμπτει τον Νίκο Φίλη και ζητά απευθείας συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα! Και μάλιστα ζητά η συνάντηση να γίνει σήμερα κιόλας!

Η εξέλιξη έρχεται μια μέρα μετά την εισήγηση του Αρχιεπισκόπου στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου κατά την οποία τόνισε πως ο διάλογος για όλα τα ανοιχτά θέματα Εκκλησίας – Πολιτείας θα γίνει μόνο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει το dogma.gr, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Φθιώτιδος Νικόλαος, Μεσογαίας Νικόλαος, και ο Νομικός Σύμβουλος της Συνόδου κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος ζητάει συνάντηση για να θέσει τις απόψεις της Ιεραρχίας σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών που τελευταία έχει προκαλέσει ρήξη στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας.

Συνέχεια στο πολύ κακό κλίμα ανάμεσα στην εκκλησία και στην κυβέρνηση είχε δώσει το πρωί, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης. Ο κ. Κονιδάρης επι της ουσίας είπε ότι πλέον ο Αρχιεπίσκοπος δεν αναγνωρίζει τον υπουργό Παιδείας, αφού είπε ότι ο Μακαριότατας δεν συζητά με τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα των Θρησκευτικών.

Είπε ακόμα ότι «ο Αρχιεπίσκοπος δεν έκανε καμία αναφορά στην ομιλία του σε Δημοψήφισμα» και πρόσθεσε: «Άλλος ο βηματισμός του Χριστόδουλου και άλλος του Ιερώνυμου».

Μίλησε επίσης για «αντικληρικανιστές» που μεταφέρουν στην Ελλάδα ό,τι «πιθηκιστικά» μοντέλα επικρατούν σε άλλες χώρες. «Η Εκκλησία», είπε, «ποτέ δεν έχωσε τη μύτη της στα θέματα της Πολιτείας και αυτό που ζητά από την πολιτεία είναι ο σεβασμός του Συντάγματος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε