Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Real News: Ποιός είναι ο συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου που πήρε προμήθεια ενός εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού εμφανίζεται ως αποδέκτης αυτού του ποσού, μέρος της μίζας – μαμούθ για τα γερμανικά υποβρύχια.

Οπως γράφει η εφημερίδα, πρόκειται για τον Γιάννη Μπέλτσιο ο οποίος είχε διατελέσει το 1988 γενικός γραμματέας στο Υπ. Εσωτερικών επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου ενώ στην συνέχεια είχε καταλαβει διοικητικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ‘Ελληνας εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός κατονομάζει τον Γ. Μπέλτσιο ως τον αποδέκτη προμήθειας ενός εκατομμυρίου ευρώ το 2000.

Σύμφωνα με το περιοδικό Ντερ Σπίγκελ είναι το πρόσωπο που σκιαγράφησε ανώτατο στέλεχος της κατασκευάστριας εταιρίας HDW.
“Υπήρχε ένας Ελληνας αρχιτέκτονας τον οποίο σύστησε ο Α. Τσοχατζόπουλος για να συμμετέχει στην “Ομάδα Α” καθώς γνωρίζονται απο το ΠΑΣΟΚ”. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό ο ρόλος της “Ομάδας Α” ήταν να παραλαμβάνει τα χρήματα απο τις εταιρίες και να τα μεταβιβάζει σε έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον δήλωση του κ. Μπέλτσιου στην εφημερίδα “τον κ. Τσοχατζόπουλο τον γνωρίζω αλλά δεν έχω καμμία σχέση με το θέμα. Απο εσάς το ακούω για πρώτη φορά και επειδή είναι πολύ σοβαρό το θέμα σας παρακαλώ να με αφήσετε να δώ πως θα το αντιμετωπίσω. Εννοείται οτι θα κινηθώ νομικά εφόσον προηγουμένως ενημερωθώ για το τι ακριβώς υπάρχει. Οσο για τον Μιχ. Ματαντό, δεν τον ξέρω, μου είναι άγνωστος”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε