Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ρελάνς Βαγενά με “απειλή”: Έχω κι εγώ φωτογραφίες συναδέλφων μου, μήπως ήρθε η ώρα να τις δημοσιεύσω;

Ρελάνς Βαγενά με “απειλή”: Έχω κι εγώ φωτογραφίες συναδέλφων μου, μήπως ήρθε η ώρα να τις δημοσιεύσω;

Με ανοιχτή επιστολή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστή ηθοποιός, Άννα Βαγενά απαντά σε δημοσίευμα της Καθημερινής που σχολίασε τις περιβόητες πλέον φωτογραφίες από το εντευκτήριο της Βουλής.

Στην επιστολή της η Άννα Βαγενά απαντά στο άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου, ενώ παράλληλα καταγγέλλει ότι παλαιότερα η εφημερίδα την αγνοούσε επιδεικτικά όταν κατά το παρελθόν προσπάθησε να “περάσει” είδηση αναφορικά με την καλλιτεχνική της δραστηριότητα.

Για τις φωτογραφίες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι εκείνη την ημέρα ήταν από το πρωί στο νοσοκομείο συνοδεύοντας συγγενικό της πρόσωπο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ στη συνέχεια πήγε στην επιτροπή Περιφερειών. Αναφέρει ότι τα πόδια της, την πονούσαν και ότι έχει υποστεί διάστρεμμα και γι’ αυτό ξάπλωσε για να τα ξεκουράσει…

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το υστερόγραφο της επιστολής στο οποίο η Άννα Βαγένα αναφέρει:

“Παρεμπιπτόντως, θέλω να σας πω ότι διαθέτω και εγώ κάποιες φωτογραφίες κουρασμένων συναδέλφων μου εντός του εντευκτηρίου της Βουλής και, μάλιστα, σε διόλου κολακευτικές πόζες. Ωστόσο, δεν σκέφθηκα ποτέ, ούτε για μια στιγμή, να τις δώσω στη δημοσιότητα. Αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να το κάνω τώρα…”

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

“Το Σάββατο 16 Απριλίου, έτυχα μιας μεγάλης τιμής. Ασχολήθηκε μαζί μου η έγκριτη εφημερίδα «Καθημερινή», την οποίαν θεωρώ σοβαρή εφημερίδα και –γι’ αυτόν τον λόγο– την διαβάζω ανελλιπώς και καθημερινά, παρά τη διαφορετική ιδεολογική μας τοποθέτηση. Ασχολήθηκε, λοιπόν, με την ταπεινότητά μου, αφιερώνοντάς μου ολόκληρο άρθρο με τον τίτλο «Μια αριστοκράτις στη Βουλή», το οποίο συνέταξε ο κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος.

Ξαφνιάστηκα, ειλικρινά, μ’ αυτή τη μεγάλη τιμή της αναφοράς, γιατί –για μεγάλο χρονικό διάστημα– προσπαθούσα να περάσω στην εν λόγω εφημερίδα κάποια είδηση, έστω και στα «ψιλά», σχετικά με την καλλιτεχνική μου δραστηριότητα αυτής της περιόδου – αναφέρομαι στην παράσταση «Λωξάντρα», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρίας Ιορδανίδου (εκδ. «Εστία») που παίζω αυτόν τον καιρό στο θέατρό μου το «Μεταξουργείο», ευτυχώς με μεγάλη επιτυχία. Ακόμα κι όταν αφιέρωσα ολόκληρη παράσταση στην Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινοπολιτών «Μηνάς Τσιτσάκος», τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για την ανακούφιση αναξιοπαθούντων Κωνσταντινοπολιτών, η «Καθημερινή» με αγνόησε επιδεικτικά – θα έλεγα και εις βάρος της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ήταν, όμως, αρκετή η ανάρτηση μιας φωτογραφίας, επιπέδου υψηλά «κατινίστικης» δημοσιογραφίας, που έδωσε στα ΜΜΕ –όπως εικάζω– ένας «χαφιές» συνάδελφος βουλευτής, για να τύχω της τιμής να ασχοληθεί μαζί μου η «Καθημερινή».

Ναι, κυρίες και κύριοι, είχα το «θράσος» να αποτραβηχτώ όσο πιο πολύ μπορούσα στην άκρη της αίθουσας που λάμβανε χώρα η συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και να απλώσω τα ταλαιπωρημένα μου πόδια σε μιαν καρέκλα.

Εκείνη την ημέρα, απ’ τις 8.00 π.μ., ήμουν στο νοσοκομείο, συνοδεύοντας πρόσωπο του στενού οικογενειακού μου περιβάλλοντος που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Στη συνέχεια πήγα στην Επιτροπή Περιφερειών, παρ’ όλο που δεν είμαι μέλος της, γιατί με ενδιέφερε να ακούσω την ενημέρωση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού σχετικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου (π.ε. Λάρισας) εκλέγομαι ως βουλευτής. Τα πόδια μου, από την κούραση και την ορθοστασία (και ιδιαίτερα το δεξιό μου πόδι στο οποίο είχα υποστεί διάστρεμμα), εν τω μεταξύ δεν χωρούσαν μέσα στα παπούτσια μου και με πονούσαν φρικτά.

Είχα, λοιπόν, το «θράσος» να προσπαθήσω να τα ξεκουράσω για λίγο. Στην συνεχεία, και μετά το τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειών, επέστρεψα στο νοσοκομείο για να ασχοληθώ με τον άρρωστο άνθρωπό μου. Σας ενόχλησε, λοιπόν, η δική μου απρεπής συμπεριφορά…
Δεν σας ενόχλησε, όμως, τόσον καιρό η συμπεριφορά, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, κάποιων «καθωσπρέπει» κουστουμαρισμένων κυριών και κυρίων, «λεπτών» και «κομψών» με συνολάκια επώνυμα και ακριβά (σημειωτέον η μπλούζα που φοράω στην επίμαχη φωτογραφία, την οποίαν και σχολιάζετε, κοστίζει μόλις 7 ευρώ και την έχω αγοράσει από ινδικό κατάστημα ρούχων της γειτονιάς μου… μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και αυτό το στοιχείο ως ένδειξη της λαϊκότητάς μου).

Δεν σας ενόχλησε, λοιπόν, η συμπεριφορά όλων αυτών που έχουν καταληστέψει τον τόπο, φορώντας πάντα τα κομψά σύνολά τους, και έχουν βγάλει εκατομμύρια σε τράπεζες του εξωτερικού, ενώ τα ονόματά τους φιγουράρουν σε πολλές και ωραίες ληστρικές λίστες.

«Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές».

Αληθινοί αριστοκράτες είναι αυτοί που έχουν ανθρωπιά και ψυχική ευγένεια. Ελπίζω να ανήκω σ’ αυτούς.

ΥΓ: Παρεμπιπτόντως, θέλω να σας πω ότι διαθέτω και εγώ κάποιες φωτογραφίες κουρασμένων συναδέλφων μου εντός του εντευκτηρίου της Βουλής και, μάλιστα, σε διόλου κολακευτικές πόζες. Ωστόσο, δεν σκέφθηκα ποτέ, ούτε για μια στιγμή, να τις δώσω στη δημοσιότητα. Αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να το κάνω τώρα…

Άννα Βαγενά

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε