Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ρέππας: Δεν θα γίνουν απολύσεις στον ΟΣΕ

Ρέππας: Δεν θα γίνουν απολύσεις στον ΟΣΕ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.08.2010 | 15:26
Πρώτη δημοσίευση: 08.08.2010 | 15:26

Δεν θα γίνουν απολύσεις στον ΟΣΕ και στις δημόσιες συγκοινωνίες, επανέλαβε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή που έδωσε στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

Μιλώντας για τον ΟΣΕ, ο υπουργός εξήγησε ότι «είναι αυτονόητο ότι απαιτούνται αλλαγές στην πολιτική προσωπικού και προσδιορισμός του εύλογου λειτουργικού κόστους, ώστε να διατηρήσουμε σε λειτουργία τον ΟΣΕ» και υπογράμμισε για μία ακόμα φορά, ότι «είμαστε αντίθετοι στις απολύσεις και δίνουμε μάχη γι' αυτό».

Επισήμανε, δε, ότι «πρέπει να αλλάξουν πολλά». Ειδικότερα ο Υπουργός τόνισε ότι «απαιτείται μια εξυγιαντική τομή που θα περιλαμβάνει τη νέα σύγχρονη δομή των εταιρειών του ομίλου ΟΣΕ με την εμπλοκή και ιδιωτών επενδυτών στο λειτουργικό τμήμα και επίσης νέα δρομολογιακή και τιμολογιακή πολιτική με συμφωνημένη κρατική επιδότηση ως ένα ύψος».

«Δεν μπορεί οι συγκοινωνιακοί φορείς να λειτουργούν χωρίς αξιολόγηση και έλεγχο, ούτε να δανείζονται αλόγιστα χωρίς αντίστοιχη παροχή υπηρεσιών» υπογράμμισε ο κ. Ρέππας και εξήγησε ότι το κυβερνητικό σχέδιο για τις συγκοινωνίες βασίζεται στους εξής πυλώνες:«δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιών, προσδιορισμός εύλογου λειτουργικού κόστος, επανασχεδιασμός συγκοινωνιακού έργου και αναδιάρθρωση φορέων με σαφείς διεταιρικές σχέσεις μεταξύ τους και με το κράτος, πολιτική επιδοτήσεων στο ανεκτό ποσοστό που προσιδιάζει στον κοινωνικό ρόλο των αστικών συγκοινωνιών».

Όσον αφορά τα σενάρια για ανασχηματισμό, ο κ. Ρέππας, τόνισε « ότι στην παρούσα φάση, η ώθηση που προσφέρουν οι μεταρρυθμίσεις με τα χειροπιαστά αποτελέσματα, πείθουν ότι η χώρα διαθέτει κυβέρνηση με πρόγραμμα και ισχυρή βούληση».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα "λάθη" της έως τώρα διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ρέππας είπε ότι αν και δεν έχουν γίνει καθοριστικά λάθη μέχρι τώρα, και «χωρίς να το κατατάσσω στα λάθη, θα σημείωνα την υπέρμετρη προσήλωσή μας σε διαδικασίες και προσπάθειες συνεννόησης που είχαν έμμεση συνέπεια την μη καλύτερη αξιοποίηση του πολιτικού χρόνου για την έγκαιρη λήψη αποφάσεων και την πλήρη συγκρότηση του κράτους και των φορέων του».

Τέλος, σε ερώτηση για την "δυσαρέσκεια" και το "ασταθές πολιτικό κλίμα που επικρατεί", ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι «η περίοδος αυτή περιέχει ασφαλώς και στοιχεία που προκαλούν σοκ στην ελληνική κοινωνία. Είναι μια παρένθεση που θα κλείσει», τόνισε, δε, ότι «αν δουλέψουμε σωστά θα κλείσει πιο γρήγορα απ' ό,τι κάποιοι υπολογίζουν».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook