Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρέππας: «Το MEGA είναι υπέρ του μνημονίου και των απολύσεων»

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Αυτή την τακτική επέλεξε και ο Δημήτρης Ρέππας όταν κλήθηκε να… συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα σχετικά με τις απολύσεις στο δημόσιο.

Με παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο του MEGA ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπάθησε να δικαιολογήσει γιατί ενώ πριν από 15 μέρες υποσχόταν να μη γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, τώρα τις προαναγγέλλει γιατί έτσι έχει ζητήσει η τρόικα. Κατέληξε, όμως, να κατηγορεί το κανάλι πως είναι υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο.

Τα… αίματα άναψαν όταν ο Δημήτρης Ρέππας, κατηγόρησε το MEGA ότι είναι υπέρ των απολύσεων και συνήγορος του μνημονίου.

Όπως είπε, η πρακτική των απολύσεων βρίσκει σύμφωνη τη δημοσιογραφική ομάδα του Mega! Όταν η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου, Όλγα Τρέμη τον ρώτησε τι εννοεί με τη δήλωση πως «η συνταγή των απολύσεων είναι γνωστή», εκείνος απάντησε: «δεν είπα ότι σας είναι γνωστή. Είπα ότι σας βρίσκει σύμφωνους. Κι άλλη φορά έχουμε συζητήσει το θέμα».

«Εμείς είμαστε υπέρ των απολύσεων; Κάνετε δημοσκόπηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης; Πολιτικό κόμμα είμαστε για να είμαστε υπέρ ή κατά και να έχει αυτό βαρύτητα;», ήταν η απάντηση της Όλγας Τρέμη.

«Έχετε κι εσείς θέσεις απόψεις, όπως οι πολιτικοί και κρίνεστε» είπε ο υπουργός, για να πάρει μια ακόμη αιχμηρή απάντηση: «εσείς όμως κυβερνάτε, εσείς παίρνετε αποφάσεις, κι εσείς έχετε απόψεις που αν τις αλλάζετε κάθε 15 μέρες, είναι λίγο πιο βαρύ».

«Σωστό είναι αυτό, γιατί το να γίνεται κάποιος από συνήγορος του μνημονίου, κατήγορος, αυτό δεν είναι τίποτα», ανταπάντησε ο Δημήτρης Ρέππας, προκαλώντας την αντίδραση του Γιάννη Πρετεντέρη αυτή τη φορά.

«Έχετε δίκιο. Αλλά να κοιτάτε μέσα στο υπουργικό συμβούλιο», είπε ο γνωστός δημοσιογράφος. Η Όλγα Τρέμη πρόσθεσε: «καταλαβαίνουμε ότι είστε σε πολύ δύσκολη θέση και δεν μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια τους ανθρώπους που πριν από 15 μέρες διαβεβαιώνατε ότι δε θα χάσουν τη δουλειά τους. Το καταλαβαίνω, αλλά σας παρακαλώ μην πέφτετε τόσο χαμηλά, δεν είναι ωραίο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το παραδέχθηκε! Μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουν απολυθεί 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι!

Ρέππας: Οχι σε απολύσεις στο Δημόσιο

Απολύσεις στο Δημόσιο μέσω Γιαννίτση – Διαφωνεί ο Ρέππας

Το σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του κράτους – Μείον 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι έως το 2015

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε