Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ρέππας: “Τζιτζιφιόγκοι του υπ.Οικονομικών λένε οτι υπάρχει δυσαρέσκεια της τρόϊκας”

Οργισμένη ήταν η απάντηση του υπουργού Μεταφορών για σημερινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι ελεγκτές της τρόικας ήταν δυσαρεστημενοι από την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών.

Χρησιμοποίησε μάλιστα βαρείς χαρακτηρισμούς για τεχνοκράτες του υπουργείου Οικονομικών χαρακτηρίζοντάς τους “τζιτζιφιόγκους”!

Aπαντώντας σε ερώτηση περί «κίτρινης κάρτας» που δέχθηκε από την τρόικα για τα ελλείμματα της ΤΡΕΝΟΣΕ ανέφερε ότι «Τα περί κίτρινης κάρτας τα λέει ένας τζιτζιφιόγκος του Υπουργείου Οικονομικών. Αν είχε πρόβλημα η τρόικα θα είχε ζητήσει να με δει. Ισα – Ισα που αναγνωρίζει ότι είμαστε μπροστά σε πολλά».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός με τον χαρακτηρισμό «τζιτζιφιόγκος» φωτογράφισε τον ειδικό γραμματέα του ΥΠΟΙΚ για τις ΔΕΚΟ κ. Γιώργο Κυριακό.

Από το υπουργείο λένε επίσης οτι στην ενημέρωση, που έγινε από το γενικό γραμματέα Χ.Τσιόκα, το υπουργείο επανέλαβε τη δέσμευση για μηδενισμό παραγωγής ελλειμμάτων στον Όμιλο ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Δεκέμβριο του 2011 και περιορισμό του ελλείμματος στις αστικές συγκοινωνίες στο ύψος της κρατικής επιχορήγησης στο κλείσιμο ενός έτους από τη δημοσίευση του σχετικού νόμου.

Λένε μάλιστα οτι το κλιμάκιο εκφράστηκε θετικά για την πορεία των μεταρρυθμίσεων, «διαπίστωσε συστηματική εργασία και αναγνώρισε ότι οι δράσεις του Υπουργείου κινούνται εντός στόχων των εγκεκριμένων προγραμμάτων». Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, οι ελεγκτές «επιβεβαίωσαν ότι λειτουργεί πλήρως» ο νόμος για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η τρόικα βάζει “βέτο” στα προγράμματα ανεργίας

25 τροικανοί κάνουν τώρα ”επιδρομή” στα υπουργεία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε