Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ρέππας για έκθεση ΟΟΣΑ: Εμείς την είχαμε παραγγείλει!

Ρέππας για έκθεση ΟΟΣΑ: Εμείς την είχαμε παραγγείλει!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.12.2011 | 14:28
Πρώτη δημοσίευση: 09.12.2011 | 13:55

Με μια απίστευτη απάθεια ηρεμία που τρομάζει αντιμετωπίζει το υπουργείο Εσωτερικών την έκθεση - κόλαφο του ΟΟΣΑ για την δημόσια διοίκηση.

Η ανακοίνωση αυτούσια:

"Αυτή η έκθεση είναι γνωστή εδώ και δύο μήνες, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από δημοσιεύματα του Τύπου.
Έχει παραγγελθεί από την Ελληνική κυβέρνηση. Με βάση αυτήν προχωρούμε στη μεγάλη μεταρρύθμιση για το Επιτελικό Κράτος. Ετοιμαζόμαστε να παρουσιάσουμε σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, όπως εξήγγειλε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας.

Στην έκθεση του ΟΟΣΑ, αναφέρθηκε ο Υπουργός στις ομιλίες του στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου τόσο κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, όσο και του Προϋπολογισμού του 2012. Άλλωστε, σε αυτό το πνεύμα κινούνται και οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο πολυνομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των δομών και την αναδιάταξη του προσωπικού στο Δημόσιο. Είναι γνωστό λοιπόν το πρόβλημα.

Το πρόσφατο παράδειγμα του νόμου για την εφεδρεία και το δείκτη αποτελεσματικότητας των αρμόδιων Υπουργείων και Φορέων που πρέπει να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική κάθε ένας στον τομέα του, φανερώνει τα προβλήματα λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης. Ασφαλώς, τελικό συμπέρασμα θα εξαχθεί με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. Πάντως, πέραν όλων των άλλων, αυτό που συνιστά τομή είναι το γεγονός πως το Δημόσιο μπαίνει πλέον σε διαδικασίες αναδιάρθρωσης και αξιολόγησης."

Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διασυρμός χωρίς τέλος – Συμπέρασμα μελέτης του ΟΟΣΑ για την ελληνική δημόσια διοίκηση: Η Ελλάδα δεν μεταρρυθμίζεται με τίποτα   Διαδώστε αυτό το άρθρο