Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ρέππας σε Βορίδη για τα ρουσφέτια: “Αυτά δεν περνάνε!”

Με την φράση: «Αυτά δεν περνούν. Τέτοιες διατάξεις δεν τις ψηφίζουμε. Η αγορά έχει ανοίξει και δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήματα πίσω» ο Δημήτρης Ρέππας έδωσε το σύνθημα για τη νεα ενδοκυβερνητική κρίση αυτή την φορά για άλλη μια κοινωνική ομάδα που αντιμετωπίζεται ευνοϊκα και ψηφοθηρικά, αυτή την βυτιοφορέων.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό σήμερα το πρωί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ.Ρέππας ουσιαστικά κάλεσε τον κ. Βορίδη να αποσύρει την τροπολογία η οποία βάζει σε καθεστώς προστασίας τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων για άλλα 8 χρόνια!

Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, την Παρασκευή, προβλέπει ότι «οι άδειες Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης (ΦΔΧ) που έχουν τεθεί σε κυκλοφορία μέχρι την έναρξη ισχύος του Νόμου 3887/2010» (πρόκειται για τον νόμο Ρέππα που ρυθμίζει το άνοιγμα του επαγγέλματος του μεταφορέα), δηλαδή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2010, «δεν μπορούν να μετατραπούν σε άδειες βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων και θερμής ασφάλτου μέχρι τη λήξη της μεταβατικής περιόδου που ορίζεται η 27η Ιανουαρίου 2020».

Οι ιδιοκτήτες των άλλων φορτηγών Δημόσιας Χρήσης καταγγέλλουν ότι το υπουργείο Μεταφορών «κλείνει εκ νέου το επάγγελμα της μεταφοράς καυσίμων έως το 2020, καθώς διατηρεί τα προκλητικά προνόμια για μια μειοψηφία 700-800 βυτιοφορέων ΔΧ, ικανοποιώντας συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα της ΝΔ και λειτουργώντας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Η Ομοσπονδία των Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) ζητεί την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, των πολιτικών κομμάτων, αλλά και της ίδιας της Βουλής, «προκειμένου να πάψει αυτό το θέατρο του παραλόγου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταγγέλλουν ρουσφέτι Βορίδη στους βυτιοφορείς – Ζητούν παρέμβαση Παπαδήμου και κομμάτων

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε