Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρέσλερ: “Η χρεοκοπία δεν είναι θέμα συζήτησης” – Είδε Παπανδρέου και Βενιζέλο

ΩΡΑ 12.05 Ο κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΞΕΠΡΟΒΟΔΙΖΕΙ ΤΟΝ κ.ΡΕΣΛΕΡ

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ πέρασε στις 10.40 το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. Βγήκε μιάμιση ώρα αργότερα.

ΩΡΑ 10.40 Ο κ.ΡΕΣΛΕΡ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

«Η χρεοκοπία δεν είναι θέμα συζήτησης, θέμα μας είναι η στήριξη όλων των κρατών της ευρωζώνης και της Ελλάδας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

‘Οπως είπε ο κ. Ρέσλερ, θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας τριών σημείων:

– διοικητική-τεχνική βοήθεια,
– επίλυση των εκκρεμών υποθέσεων με γερμανικές επιχειρήσεις και
– δυνατότητες χρηματοδότησης επενδύσεων στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοίδης τόνισε ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις συμμετέχουν με 12% στο ελληνικό ΑΕΠ και παρουσιάζουν μια από τις μεγαλύτερες κερδοφορίες στην Ευρώπη.

Αυτή την ώρα συναντάται στην Βουλή με τον κ.Βενιζέλο.

Ο κ. Ρέσλερ αναμένεται να παραχωρήσει στις 14.00 κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Και χθες, παρά τα όσα άκουσε από τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, Δ.Δασκαλόπουλο, οτι δηλαδή οι έλληνες επιχειρηματίες επενδύουν στην Ελλάδα και οτι τα 45 δισ που εφυγαν στο εξωτερικό τους τελευταίους 18 μήνες είναι από μικροκαταθέτες! ο κ. Ρέσλερ έστειλε μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

«Περνάμε δύσκολες εποχές, αλλά οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί μπορούν να παράσχουν την οικονομική στήριξη που απαιτεί η χώρα. Τα πλουσιότερα μέλη της Ευρωζώνης οφείλουν να βοηθήσουν τα φτωχότερα στη βάση της οικονομικής σύνεσης και σταθερότητας» είπε ο Γερμανός αντικαγκελάριος.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση των επενδύσεων και για να βρεθεί λύση σε αυτό το εμπόδιο, όπως είπε ο κ. Ρέσλερ, η γερμανική τράπεζα επενδύσεων είναι διατεθειμένη να διαθέσει πόρους ώστε να επενδύσουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί επενδυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φ. Ρέσλερ: “Θα σας στηρίξουμε γιατί μας συμφέρει”

Ποιός είναι ο βιετναμέζος γερμανός που έρχεται με 45 επιχειρηματίες στην Αθήνα
 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε