Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρίχνουν την κυβέρνηση οι επικουρικές; Στο υπουργικό σήμερα η μείωση 15%

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Στο κρεβάτι του Προκρούστη ή αν προτιμάτε στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου “πέφτουν” σήμερα οι επικουρικές συντάξεις για να περικοπούν τουλάχιστον 15%, ωστόσο το… 1/3ο της κυβέρνησης αντιδρά.

Η Ν.Δ. έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί νέα μείωση αποδοχών, θυμίζοντας ότι αυτή είναι η πολιτική του κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της στις προωθούμενες μειώσεις, υπογραμμίζοντας ότι “συνεπής στη συμφωνία για τη δημιουργία και τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν στηρίζει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων”

Η αντίδραση ήταν σφοδρή με τη Συγγρού να καταγγέλλει αιφνιδιασμό από τον κ. Κουτρουμάνη:
“εντελώς αιφνιδιαστικά ο υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης αναγγέλλει από τηλεοράσεως μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τον Έλληνα συνταξιούχο”.
Η “επίθεση” της Ν.Δ. είναι ολομέτωπη και πλέον τίθεται υπό αμφισβήτηση η συνοχή του υπουργικού και άρα της Κυβέρνησης με πολλούς να λένε ότι πλέον το κόμμα θέτει άμεσα θέμα εκλογών και μάλιστα κάποιοι μιλούν για κινήσεις αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.

Ο υπουργός δήλωσε ότι η αλλαγή που θα αφορά στις μειώσεις των συντάξεων θα έρθει στη Βουλή στα μέσα Ιανουαρίου και θα έχει αναδρομική ισχύ.

Έτσι η “μάχη” αναμένεται τότε, στην περίπτωση που η Ν.Δ. δεν ψηφίσει την τροπολογία ουσιαστικά μιλάμε για πτώση της κυβέρνησης και εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε